ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul de copii care solicită ajutor din partea Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie pentru „probleme de gen” a crescut de aproape patru ori în ultimii ani, unele cazuri implicând chiar copii de până la patru ani.

Conform tabloidului britanic The Sun, un total de 2.356 de copii sub 18 ani au primit asistență medicală pentru problemele de gen, de aproape patru ori numărul celor care s-au înregistrat în 2014 -2015, când doar 673 de copii solicitau trimiteri de la medicii lor.

Datele NHS indică, într-un mod îngrijorător, că în majoritatea cazurilor a fost vorba de adolescenți cu vârste de 15 - 16 ani. 329 de pacienți aveau vârste sub 13 ani, inclusiv copii de patru ani.  Puțini dintre ei au ajuns însă să beneficieze de blocante hormonale și să o ia astfel pe calea schimbării genului ca adulți.

Centrul Tavistock din Londra este singura unitate din Marea Britanie care evaluează și tratează copiii care cred că aparțin sexului greșit, tulburare cunoscută sub numele de disforie de gen. 


La sfârșitul anului 2015, lidera unei organizații de susținere a copiilor transsexuali, Susie Green, a recunoscut că în școlile primare există grupuri de copii, inclusiv copii de patru ani, care doresc să-și schimbe sexul pentru că se încurajează reciproc să facă acest lucru.

Specialiștii în sănătatea mintală susțin că copiii care spun că vor să-și schimbe sexul o fac pentru că „este la modă” și vor să fie „diferiți” și că puțini sunt copiii care suferă cu adevărat  de disforie de gen.