ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalul din sistemul național de sănătate (National Healtcare System - NHS) va avea posibilitatea de a refuza tratarea persoanelor care se vor face vinovate de remarci rasiste, discriminatorii, sexiste sau homofobice, informează Sky News.

Până acum, reglementările legale permiteau staff-ului medical să refuze tratarea persoanelor care s-ar fi comportat agresiv, verbal sau violent. Aceste reglementări se aplică tuturor tratamentelor, în afara urgențelor, precizează sursa citată.

Secretarul de Stat pentru Sănătate și Protecție Socială, Matt Hancock, a scris personalului NHS anunțând măsuri mai dure față de cei care abuzează staff-ul, spunând că „niciun act de violență sau abuz nu este minor”.

„A fi atacat sau abuzat nu face parte din job”, a continuat el. Hancock a mai afirmat că este „oripilat de faptul că existe persoane care ar abuza sau ataca fizic un membru al NHS dar se întâmplă prea des”.

Aceste noi reguli au fost anunțate odată cu rezultatele unui sondaj realizat în 2019 în rândul personalului din sistemul medical, care a arătat că mai mult de un sfert dintre aceștia s-au simțit agresați, hărțuiți sau abuzați într-un an. 

Patru din 10 lucrători în NHS nu s-au simțit bine din cauza stresului legat de locul de muncă. 

Nu este clar cum vor determina angajații NHS care dintre pacienți sunt rasiști, sexiști sau „homofobi”. Aceste noi măsuri au fost anunțate de către Guvernul Johnson, un executiv condus de către conservatorii care s-au impus clar la alegerile din decembrie 2019.