ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ședința miniștrilor Apărării din țările NATO, care are loc în 14-15 februarie la Bruxelles, va fi aprobat un plan de acțiune al Alianței în cazul în care se va confrunta cu mai multe conflicte deodată.

NATO a finalizat un plan de acțiune pentru participarea la mai multe conflicte simultan, inclusiv dacă acestea au loc în afara ariei sale de responsabilitate, scrie Bloomberg.

Planul secret va fi semnat de miniștrii Apărării prezenți la reuniunea din 14-15 februarie. El va conține scenarii posibile pentru participarea țărilor membre, în paralel, la conflicte de „mare intensitate”, în interiorul NATO, conform Articolului 5, de apărare reciprocă, precum și „în afara ariei de responsabilitate” a Alianței.

Documentul va include și necesitatea ca țările membre să-și direcționeze investițiile din domeniul Apărării, nu conform necesităților interne, ci potrivit necesităților Alianței.

Conform Bloomberg, domeniile în care vor trebui canalizate investițiile statelor membre NATO sunt forțele grele, apărarea aeriană și antirachetă.

Odată documentul adoptat, fiecare țară membră va primi în lunile următoare investițiile pe care le are de făcut.