ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul eurodeputat britanic, Nigel Farage, a declarat sâmbătă la Birmingham că britanicii sunt o națiune de lei, care sunt conduși de către măgari, informează Breibart.

Afirmația a fost făcută la primul miting al noii sale formațiuni, Partidul Brexit, pe care a lansat-o vineri, 12 aprilie la Coventry.

Obiectivul declarat al partidului este ducerea la îndeplinirea a rezultatului votului referendumului în favorea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, precizează sursa citată.

Nigel Farage i-a criticat dur pe liderii britanici pentru că au amânat decizia ieșirii țării din Uniunea Europeană, deși atât liderii conservatori, cât și cei laburiști, au promis că vor pune în aplicare voința electoratului exprimată prin Referendumul din 2016.

Acesta le-a promis numeroșilor susținători prezenți la Birmingham că nu se va lăsa până nu va obține ceea ce britanicii au votat acum trei ani.

„Mă găsesc aici, în cea de-a șasea mea campanie pentru alegerile europene. Nu ar trebui să mă aflu aici, voi n-ar trebui să vă aflați aici, asta n-ar trebui să se întâmple, ar fi trebuit să părăsim Uniunea Europeană. Dar o să fiu blestemat dacă voi cădea și-i voi lăsa pe acești politicieni să ne facă una ca asta”, a tunat el.

Farage le-a cerut britanicilor să-i taxeze pe politicienii care nu cinstesc sacrificiile făcute de înaintași în cele două războaie mondiale pentru „a avea o națiune liberă, independentă și democratică”.

Reamintim că în 2016, aproape 52% dintre cetățenii britanici cu drept de vot au votat pentru părăsirea Uniunii Europene.