ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupurile neînsufleţite a 144 din cele 224 de victime ale accidentului aviatic produs sâmbătă în peninsula Sinai din Egipt au fost transportate cu un avion ce a aterizat luni dimineață pe aeroportul Pulkovo din Sankt-Petersburg, în nord-vestul Rusiei, informează Agerpres, citând AFP.

Duminică seara, autoritățile egiptene declaraseră că la bordul avionului Il-76 se aflau rămăşitele pământeşti a 162 de victime dar Ministerului rus pentru Situații de Urgență a declarat că numărul acestora este de 144.

Cadavrele urmează să fie identificate la Sankt-Petersburg, în acest scop fiind colectate peste 200 de mostre ADN de la rude ale victimelor.

Avionul rusesc de tip Airbus A321 care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă, la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Gruparea Stat Islamic în Egipt a afirmat pe Twitter că a doborât avionul, din cauza raidurilor ruse în Siria, însă informaţia nu a fost confirmată de Rusia, iar autorităţile egiptene susţin că nici un indiciu nu duce la concluzia că aeronava a fost doborâtă.