ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul israelian al sănătății, Yuli Edelstein, propune ca persoanele care nu se vaccinează anti-COVID să nu aibă voie să intre în restaurante, hoteluri, teatre și săli de fitness, scrie site-ul Times of Israel.
 
Ministrul din cabinetul lui Benjamin Netanyahu intenționează să reglementeze legislativ o hotărâre care prevede ca oamenii care refuză vaccinarea să aibă acces doar în supermarketuri și farmacii, potrivit unor informații transmise de postul israelian de televiziune Canal 12.

De asemenea, Yuli Edelstein și-ar dori ca angajații să nu fie primiți la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, măsură care ar putea viza și sistemul de învățământ. Mai mult, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.
 
Propunerea nu se bucură totuși de susținere totală în rândul autorităților, iar adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private.
 
Israelul a devenit liderul mondial în materie de vaccinări, însă în ultima vreme în țară a luat amploare un curent al celor care sunt sceptici în privința vaccinării.