ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legalizarea parteneriatelor civile este doar primul pas din strategia care duce la adopția copiilor de către homosexuali, a anunțat Barbara Nowacka, liderul Inițiativei Poloneze, un ONG de stânga care face parte din Coaliția Europeană, o alianță formată pentru alegerile europarlamentare din 2019.

„Dacă ajungem într-un asemenea climat social, în care vom avea parteneriate civile, atunci acela va fi primul pas, unul foarte important. Dacă vom ajunge la un asemenea nivel social (adopțiile de către cuplurile homosexuale - n.r.), eu cred că fiecare are dreptul la fericire și la dragoste”, a spus ea, citată de WPolityce.

Totuși, a adăugat Nowacka, nu se pune problema în acest moment despre adoptarea unor asemenea măsuri, în condițiile în care Partidul Lege și Justiție (PiS) este la putere.

„Pentru mine, oamenii pot trăi cum vor. Pentru mine, cel mai important subiect sunt parteneriatele civile, restul e secundar”, a spus ea citată de WPolityce.

Barbara Nowacka a devenit cunoscută la nivel european după ce a organizat protestele din 2016 din Polonia împotriva unei legi care urma să restricționeze foarte mult avortul.

Parteneriatele civile au fost puse pe tapet și-n Parlamentul României, după eșuarea Referendumului pentru Familie din octombrie 2018, dar până acum, tentativele de legalizare ale acestei forme de conviețuire au fost respinse.