ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zece femei care au jurat credință organizației teroriste Statul Islamic și plănuiau să comită atentate sinucigașe au fost arestate marți în Maroc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului marocan de Interne, cele zece suspecte „au încercat să facă rost de substanțe chimice folosite la fabricarea de centuri cu explozibili „în scopul de a comite „atentate sinucigașe în instalații vitale din Maroc".

Comunicatul mai precizează că cele zece femei țineau legătura cu mai mulți teroriști marocani aflați pe frontul siriano-irakian de partea Statului Islamic.

Ele aveau totodată misiunea de a recruta și antrena alte femei pentru Statul Islamic, în special în localitățile Kénitra, Sidi Slimane, Salé și Tanger. În ultimele luni, autoritățile marocane au destructurat numeroase celule afiliate Statului Islamic, arestând în special recrutori pentru această organizație care și-a autoproclamat un califat în teritoriile pe care le-a ocupat în Irak și în Siria. În total, peste 150 de persoane au fost arestate în Maroc pentru presupuse legături cu Statul Islamic.