ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:00 Bilanțul atentatului sinucigaș, produs la un meci de fotbal desfășurat la periferia capitalei irakiene Bagdad și revendicat de rețeaua teroristă Stat Islamic, a ajuns la 41 de morți și 105 răniți, informează agenția de presă AP, citând oficiali irakieni.

Oficialii irakieni din securitate și sectorul sănătății au oferit sâmbătă detalii despre noul bilanț actualizat sub condiția anonimatului, nevând autoritatea necesară pentru a face astfel de anunțuri.

Știrea inițială

O explozie puternică a avut loc pe un stadion din Iskandariya, la 45 de km de Bagdad, în care au murit cel puțin 65 de oameni și au fost răniți cel puțin 60.


"Se dădea trofeul câștigătorilor în momentul în care un kamizake s-a aruncat în aer în mulțime", scrie Daily Mail, care precizează că atentatul a fost asumat de ISIS

Agenția de știri a ISIS, Amaq, a raportat la puțin timp după că atacul i-a aparținut. Saifullah al-Ansari este numele adolescentului care a mers la stadion cu încărcătura explozivă.

Atentatul vine în aceeași zi în care Statele Unite ale Americii au anunțat că l-au omorât pe al doilea lider ca importanță din gruparea teroristă, după un raid condus de trupele speciale.

Este vorba de Abu Ala al-Afri, aka  Haji Imam, "ministrul de finanțe" al ISIS, pentru care guvernul SUA ar fi fost dispuse să ofere 7 milioane de euro ca recompensă.