ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La această oră, o femeie din România este căutată de carabinierii din Italia, pentru că și-a luat copilul, internat într-un spital din Florența, și a plecat cu el, în ciuda împotrivirii medicilor.
 
Fetița bolnavă are 1 an și 2 luni și fusese internată în Spitalul de Pediatrie Meyer din Florența. Medicii spun că ea a fost diagnosticată cu o infecție gravă, dar non-contagioasă. Ȋn urma tratamentului primit, copilul se simțea mai bine, însă, pentru vindecarea completă, el ar fi trebuit să mai rămână în spital o vreme.

Dar marți după-amiază, mama fetiței a decis să se externeze din spital, la cerere. Medicii au încercat să-i explice că starea de sănătate a copilului se poate agrava, după întreruperea tratamentului, dar n-au convins-o să se răzgândească. Și, deși femeii i s-a permis să părăsească spitalul împreună cu copilul ei, autoritățile sanitare au anunțat apoi poliția, care a început căutarea lor.  

Un comunicat emis de Spitalul Meyer arată că mama, dar și tatăl fetiței sunt în posesia deplină a autorității părintești, ambii exprimându-și consimțământul pentru tratamentul aplicat copilului în spital.   

Fotografia și semnalmentele româncei au fost trimise polițiștilor ce patrulează pe străzi, cu următorul mesaj: dacă vedeți această femeie, asigurați-vă că fiica ei se va întoarce la Spitalul Meyer din Florența, pentru a continua tratamentul ce îi poate salva viața.