ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat al SUA a anunțat miercuri că 27 de țări s-au alăturat noii Alianțe Internaționale pentru Libertatea Religioasă, creată de administrația Trump,  care încearcă să reducă persecuțiile religioase pe tot globul, potrivit Forbes.


„Împreună susținem că libertatea de religie sau a credinței nu este un ideal occidental, ci baza societăților”, a declarat secretarul de stat, Mike Pompeo, la Departamentul de Stat, precizând că alianța va reuni reprezentanți ai guvernului american.

Mike Pompeo a subliniat necesitatea din ce în ce mai mare a unui astfel de efort combinat, pentru a combate unele dintre cele mai grave acte de violență bazate pe religie sau credință, din ultimii ani, inclusiv „teroriști și extremiști violenți care vizează minoritățile religioase, indiferent dacă sunt populația Yazidi din Irak, hinduși din Pakistan, creștini din nord-estul Nigeriei sau musulmani din Birmania”, dar și„ ostilitatea Partidului Comunist Chinez față de toate religiile”.

Polonia, una dintre țările care au aderat la alianță, a anunțat că viitoarea conferință a Libertății Religioase va avea loc în perioada 14-16 iulie la Varșovia.
 
Pe lângă Polonia și Statele Unite, celelalte țări fondatoare ale Alianței pentru Libertatea Religioasă sunt: ​​Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Columbia, Croația, Republica Cehă, Estonia, Gambia, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Senegal, Slovacia, Slovenia, Togo, Ucraina și Regatul Unit.

Departamentul de Stat a emis o listă de principii  care stau la baza alianței, printre care angajamentul la „dreptul de a avea orice credință sau convingere religioasă sau niciuna, precum și libertatea de a trece la altă religie”.

Printre prioritățile noii organizații se numără legile privind blasfemia și apărarea persoanelor care sunt încarcerate sau persecutate cauza religiei sau a credințelor lor.