ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ceh Milos Zeman vrea să știe dacă țara sa poate reveni asupra recunoașterii independenței Kosovo, o fostă provincie sârbă, relatează The Associated Press.


Zeman a declarat, în cadrul unei vizite la Belgrad, că va discuta despre respectiva decizie cu reprezentanți ai guvernului și parlamentului ceh. El a adăugat că un stat ai cărui lideri sunt criminali de război nu ar trebui să facă parte din comunitatea țărilor democratice.

Liderul din Kosovo Ramush Haradinaj s-a retras în luna iulie după ce a fost citat de un tribunal de la Haga care investighează presupusele crime comise de albanezii din Armata de eliberare din Kosovo în timpul războiului de independență față de Serbia.

Belgradul îl acuză de comiterea unor atrocități împotriva sârbilor în timpul războiului din 1998-1999 și ulterior. 

În timpul războiului, Haradinaj a fost unul dintre principalii comandanți ai Armatei de eliberare din Kosovo a etnicilor albanezi. El a fost deja exonerat de acuzații de către Tribunalul penal internațional pentru fosta Iugoslavie.