ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii au aprins focuri, au construit baricade și au spart vitrine în mai multe locuri din Hong Kong vineri seară după ce șefa executivului local, Carrie Lam, a anunțat interzicerea purtării măștilor în timpul manifestațiilor, informează DPA, citată de Agerpres.

Stațiile de metrou din mai multe cartiere au fost vandalizate, făptașii spărgând geamurile camerelor de supraveghere și pulverizând apă în interior.

Forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene în manifestanți și iau în calcul folosirea de gloanțe neletale dacă situația o va impune.

Pe de altă parte, activistul Lester Shum a depus o cerere pentru revizuirea judiciară a interdicției purtării măștilor, care urma să fie analizată de Înalta Curte mai târziu în cursul zilei de vineri.

Hong Kong este o regiune cu statut special de autonomie în cadrul Republicii Populare Chineze. Ample proteste stradale au izbucnit încă din luna iunie, când populația s-a revoltat împotriva unei legi propuse de Guvernul regional care ar fi permis extrădarea presupușilor infractori refugiați pe teritoriul autonom către autoritățile din China, Taiwan sau Macao. Această propunere legislativă a suscitat temeri privind încălcarea autonomiei regionale de către guvernul chinez.