ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția australiană a anunțat că a dejucat un „complot terorist" inspirat de rețeaua teroristă Stat Islamic în care se pregăteau mai multe atentate care urmau să aibă loc în ziua de Crăciun în centrul orașului Melbourne, arestând șapte persoane într-o serie de raiduri, scrie Le Figaro.

 Șeful Poliției din statul Victoria, Graham Ashton, a precizat că persoanele arestate intenționau să comită atacuri în locuri importante din Melbourne, cum ar fi gara, Piața Federației și catedrala Sfântul Paul.

„În aceste ultime două săptămâni (...) am fost nevoiți să desfășurăm o anchetă legată de crearea a ceea ce noi credem că a fost un complot terorist", a declarat Graham Ashton. „Credem că exista intenția de a se comite un atac folosind metode multiple, probabil în ziua de Crăciun. Atacul (...) trebuia să implice o explozie, folosirea de materiale explozive iar noi avem dovezi pentru a susține acest lucru", a continuat el.

Dintre cele șapte persoane arestate, cinci au rămas în detenție. Dintre cei cinci suspecți, patru sunt născuți în Australia și originari din Liban, iar al cincilea este cetățean australian născut egiptean.

 Toți suspecții au în jur de 20 de ani.

„Suntem de părere că s-au autoradicalizat cu siguranță, însă inspirați de rețeaua Stat Islamic și de propaganda Stat Islamic", a concluzionat Graham Ashton.