ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii din întreaga Germanie au venit luni la Berlin, sute de tractoare convergând spre celebra Poartă Brandenburg a orașului sub deviza "Prea mult este prea mult!", informează DW și DPA.

Fermierii sunt supărați pe decizia guvernului federal de a elimina subvențiile pentru motorină, precum și pe negarea scutirilor de taxe pentru achiziționarea de utilaje agricole și forestiere.

Potrivit Asociației germane a fermierilor, aceste schimbări i-ar putea costa pe fermieri până la 1 miliard de euro (aproximativ 1,1 miliarde de dolari).

Guvernul de coaliție a justificat această măsură prin necesitatea de a astupa o gaură de 17 miliarde de euro în bugetul țării pentru anul 2024, după ce Curtea Constituțională din Karlsruhe a decis că este neconstituțional ca Berlinul să realoce fonduri alocate inițial pentru ajutorul pentru coronavirus în alte scopuri.

Berlinul a declarat că decizia instanței a făcut imperios necesară reducerea subvențiilor care „dăunează climei”.

Imagini spectaculoase s-au înregistrat pe străzile Berlinului inundate de peste 4000 de tractoare și utilaje agricole. VIDEO: