ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a afirmat joi că Rusia s-a pregătit încă de la sfârșitul lui 2021 pentru criza alimentară care a afectat lumea odată cu declanșarea războiului din Ucraina, în februarie 2022, a transmis AFP preluată de Agerpres și ActiveNews, în cursul zilei de ieri.

Un consilier prezidențial de la Kremlin, Maksim Oreșkin, a susținut că „principala cauză a foametei din lume care va avea loc în acest an este reprezentată de măsurile economice necugetate ale SUA, ale Uniunii Europene”, cu referire la sancțiunile adoptate împotriva Rusiei care îi subminează capacitățile de export de fertilizatori și cereale.

Dar aceste lucruri au fost prevăzute de Moscova încă de dinainte de începerea conflictului din Ucraina, a susținut consilierul lui Putin: „Astfel, am început de la sfârșitul anului trecut să pregătim activ Rusia pentru foametea din lume”, a spus Oreșkin. 

Revista globalistă The Economist confirmă spectrul foametei care bate la ușă. Coperta celui mai recent număr dă fiori pe șira spinării. Dar articolul de fond prezintă situația ca o cauză a războiului declanșat de Rusia, deși toate semnele sunt că acest conflict a fost planificat de artizanii Marii Resetări ca o continuare a plandemiei Covid-19, după cum se subînțelege și din preambulul textului The Economist intitulat „Catastrofa alimentară care urmează”, cu subtitlul „Războiul înclină o lume fragilă spre o foamete în masă. Rezolvarea acestei probleme este treaba tuturor”:

„Prin invadarea Ucrainei, Vladimir Putin va distruge viețile unor oameni aflați departe de câmpul de luptă - și la o scară pe care chiar și el ar putea să o regrete. Războiul lovește un sistem alimentar global slăbit de Covid 19, de schimbările climatice și de un șoc energetic. Exporturile de cereale și semințe oleaginoase ale Ucrainei s-au oprit în mare parte, iar cele ale Rusiei sunt amenințate. Împreună, cele două țări furnizează 12% din exporturile de cereale. Prețul grâului, în creștere cu 53% de la începutul anului, a urcat cu încă 6% pe 16 mai, după ce India a anunțat că va suspenda exporturile din cauza unui val de căldură alarmant.

Ideea larg acceptată a unei crize a costului vieții nu reușește nici pe departe să surprindă gravitatea a ceea ce ar putea să ne aștepte. António Guterres, secretarul general al ONU, a avertizat la 18 mai că lunile următoare ne amenință cu "spectrul unei penurii alimentare globale" care ar putea dura ani de zile. Costul ridicat al alimentelor de bază a crescut deja numărul persoanelor care nu sunt sigure că vor avea ce mânca suficient cu 440 de milioane, ajungând la 1,6 miliarde. Aproape 250 de milioane de oameni sunt în pragul foametei. Dacă, așa cum este probabil, războiul se prelungește, iar proviziile din Rusia și Ucraina sunt limitate, alte sute de milioane de oameni ar putea cădea în sărăcie. Neliniștea politică se va răspândi, copiii vor avea întârzieri în creștere și oamenii vor muri de foame.”

Citiți și Foamete + COVID = Rețeta fatală pentru China globo-comunistă. Când ajunge și la noi?