ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase militari americani și doi civili au fost arestați sub acuzația că au vândut în străinătate, prin eBay, echipamente ale armatei americane în valoare de peste un milion de dolari, printre cumpărători figurând persoane din România și R. Moldova, relatează New York Daily News și tennessean.com.

Cele opt persoane inculpate sunt militarii Michael Barlow, Jonathan Wolford, Kyle Heade, Alexander Hollibaugh, Dustin Nelson și Aaron Warner, toți de la Baza Fort Campbell, precum și civilii John Roberts și Cory Wilson.

Potrivit procurorilor americani, șase militari de la Baza Fort Campbell, situată la frontiera statelor Kentucky și Tennessee, și doi civili au sustras și vândut în străinătate echipamente militare, inclusiv piese de arme automate și lansatoare de grenade.

Echipamentele au fost furate din depozite militare situate în incinta Bazei Fort Campbell, fiind vândute prin eBay, potrivit Mediafax.

"Este vorba de acuzații referitoare la vânzarea unor echipamente ale armatei americane care nu sunt comercializate niciodată în străinătate de Pentagon", au transmis procurorii americani, explicând că echipamentele erau încadrate la surplus pentru a putea fi scoase din depozitele militare.

"Cei opt inculpați au vândut piese componente ale armelor, sisteme avansate de comunicații, echipamente video și laser", precizează Departamentul american al Justiției.