ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul Weinstein pare să nu se mai termine, iar informațiile privind modul în care acționa producatorul american  Harvey Weinstein se rostogolesc ca un bulgăre de zăpadă. Ziarul The New Yorker prezintă modul în care Weinstein își crease o armată de spioni, care foloseau identități false și care aveau ca misiune aflarea oricăror informații privind femeile care îndrăzneau să vorbească despre abuzurile sexuale. Această armată de spioni era în solda producătorului american.
 
Dezvăluirile lagate de scandalosul modus operandi al producătorului american sunt făcute de activistul și jurnalistul Ronan Farrow, fiul actriței Mia Farrow și al regizorului Woody Allen,  în publicația The New Yorker.

Conform zecilor de documente și unor persoane implicate în mod direct, Weinstein ar fi angajat agenții private de securitate pentru a căuta informații despre femeile care l-au acuzat public de hărțuire sexuală. Pentru ca mai apoi să  le amenințe.

Printre agențiile de securitate angajate de fostul producător de la Hollywood încă din toamna anului 2016, se numără și deja celebra în România Black Cube, firma israeliană de spionaj, despre care s-a spus că ar fi filat-o pe șefa DNA, condusă de foști agenți Mossad (serviciile secrete israeliene), precum și Kroll, una dintre cele mai mari societăți de investigații din lume. Timp de un an, armata de spioni angajată de Weinstein  ar fi reușit să strângă informații despre zeci de persoane. Fiecăreia dintre acestea i-a fost întocmită o fișă detaliată, care conținea viața privată și detalii despre relațiile secuale, și cu care acuzatoarele urmau să fie intimidate sau reduse la tăcere. Weinstein ar fi monitorizat personal desfășurarea acestor investigații amănunțite, implicând în această operațiune inclusiv pe unii din angajații companiilor sale cinematografice.

Spionii ar fi folosit identități false pentru a intra în contact cu jurnaliști și a sustrage astfel informații despre femeile care îl acuzau pe Weinstein  de abuzuri sexuale. Printre spionii lui Weinsten s-ar fi aflat și mai mulți jurnaliști care stăteau de vorbă cu victimele pentru a afla din timp ce acuzații urmau să îi aducă producătorului de la Hollywood.

Astfel, printre altele, spionii au adunat informații despre actriția Rose McGowan, care l-a acuzat public de viol. Unul dintre spionii de la Black Cube, care poza drept activist pentru drepturile femeilor, a avut chiar o întâlnire cu McGowan, pentru a obține informații despre cartea pe care actrița urma să o publice. În mai 2017, o femeie pe nume Diana Filip a luat legătura cu McGowan și a convins-o că lansează o inițiativă de combatere a discriminării femeilor la locul de muncă. S-au întâlnit de mai multe ori și au vorbit despre Weinstein. Femeia, de fapt un angajat al Black Cube, era foarte insistentă și îl contactase chiar pe jurnalistul Farrow pentru a afla ce știe despre acuzațiile aduse producătorului.  „Diana Filip” era, de fapt, un nume fals, folosit de agentul istraelian.

Investigația publicată de The New Yorker oferă detalii și despre David Boies, angajat la casa de avocatură Boies Schiller Flexner LLP, care a supravegheat cea mai mare parte a spionajului. Prin desfășurarea unei asemenea anchete prin intermediul unei firme de avocatură aceasta poate fi protejată prin confidențialitatea dintre avocat și client. 

Potrivit lui Farrow, însuși Boies a fost cel care a semnat contractul cu Black Cube. 

Același David Boies a fost cel care, în 2015, susținea legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, în fața Curții Supreme a SUA pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Scandalul „Weinstein” a izbucnit la începutul lunii trecute, după ce The New York Times și The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărțuire sexuală. Printre ele, actrițele Ashley Judd, Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele și angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susține că orice relație sexuală a fost consimțită.