ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problemele cardiace cronice ale președintelui sârb, Aleksandar Vucici, au ajuns să-i pună viața în pericol, a declarat duminică ministrul Sănătății, Zlatibor Loncar, conform Agerpres.

„Doctorii i-au salvat viața vineri”, a declarat ministrul Loncar pentru agenția de stat Tanjug. „În momentul internării, s-a considerat că viața îi era în pericol”, a adăugat el.

Cabinetul lui Vucici a transmis sâmbătă că președintele a fost spitalizat vineri seară la o clinică din Belgrad, din cauza unor probleme cardiovasculare.

„Președintele Aleksandar Vucici a fost internat la spitalul militar din Belgrad la 15 noiembrie (vineri), spre seară”, a precizat biroul său într-un scurt comunicat, fără a oferi alte detalii.

Consiliera Suzana Vasiljevici a declarat ulterior că starea președintelui era stabilă, dar că acesta rămâne în spital ca măsură de precauție.


Este pentru prima dată când se vorbește oficial despre probleme cardiovasculare în cazul lui Aleksandar Vucici, în vârstă de 49 de ani. Vucici a devenit premier în 2014 și a fost ales președinte în 2017.

Deși președintele are un rol formal, el deține controlul politic în calitate de șef al Partidului Progresist Sârb, aflat la putere din 2012.