ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Amaq a anunțat marți seara că jihadiștii Statului Islamic au orchestrat atentatul de la Berlin, în care 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte 48 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțimea adunată la târgul Breitscheidplatz.

Totuși, autoritățile germane nu l-au arestat încă pe atacator, iar identitatea acestuia este necunoscută, transmite Reuters.


„Atacatorul din Berlin este un soldat al Statului Islamic și a dus la capăt operațiunea ca răspuns la apelul de a-i ataca pe cetățenii din statele coaliției anti-ISIS”, se arată într-un comunicat al agenției Amaq, asociată grupării jihadiste din Siria și Irak.

Inițial, jihadiștii au revendicat atentatul luni noaptea pe mai multe conturi de Twitter asociate grupării Statului Islamic.

Momentan, autoritățile germane caută un atacator înarmat implicat în atentat, după eliberarea singurului suspect pakistanez.