ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steve Bannon a fost înlăturat din Consiliul Național de Securitate al Statelor Unite ale Americii, a anuntat Casa Albă. Acesta nu mai figurează pe lista membrilor NSC din 4 aprilie.

Nominalizarea lui Bannon, un critic virulent al „establishment-ului” și al „elitelor” americane și fost director al site-ului de dreapta Breitbart News, în cadrul acestui influent consiliu a stârnit o amplă polemică.

Steve Bannon a negat că ar fi un „naționalist alb”, așa cum a fost catalogat. „Sunt naționalist. Sunt un naționalist economic. Globaliștii au strivit clasa muncitoare americană și au creat clasa de mijloc în Asia”, spunea în apărarea sa Bannon.
 
Bannon va rămâne însă în continuare strategul lui Donald Trump, ca angajat al Casei Albe.
 
Consilul Național de Securitate (NSC) este un organism cu rol strategic la Casă Albă, având printre atribuții adunarea informațiilor legate de securitatea națională și consilierea președintelui în materie de securitate și de politică externă.
 
NSC este condus din 20 februarie de H.R. McMaster, un general de 54 de ani, care l-a înlocuit pe generalul Michael Flynn, forțat să demisioneze.