ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 547 de membri ai corului de băieți al catedralei romano-catolice Regensburger Domspatzen ar fi devenit victime ale unor abuzuri fizice și sexuale între 1945 și începutul anilor 1990, potrivit unui raport final.

Ulrich Weber, un avocat care s-a ocupat de ancheta privind scandalul, a afirmat că victimele, care au fost supuse unor abuzuri de către preoți și profesori la școala catedralei, au caracterizat perioada petrecută in acel loc drept „o închisoare, un infern și o tabără de concentrare”.

Multe dintre victimele intervievate în cadrul anchetei și-au descris experiența de la școală — unde băieții erau învățați să cânte muzică religioasă la slujbele din catedrală — ca fiind „cele mai grele vremuri din viața lor, marcate de frică, violență și lipsă de ajutor”, a declarat Weber.

Celebru în toata lumea, corul a fost cuprins de un scandal de când au fost facute publice în 2010 primele presupuse abuzuri, relatează Agerpres.

Anul trecut, dioceza a început să coopereze cu anchetatorii în legătură cu abuzurile sistematice și urmează să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro fiecărei victime.