ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceva s-a schimbat în America de când a început Marea Panică a Coronavirusului din 2020. Ceva e diferit. Mai rău decât dezacordurile politice anterioare, dar greu de definit. Tirania stângii a trecut de la teorie sau intangibil la lumea fizică, scrie jurnalistul Sean Harsheype site-ul wmd.com.


Un text despre America de azi, dar care în care se poate regăsi oricine.

Viața în secolul XXI s-a transformat într-o serie de evenimente absurde în țările occidentale. Ajutat poate și de conectivitatea 24 de ore din 24, chiar și cea mai minoră problemă dintr-o comunitate mică, locală, se poate transforma într-un videoclip viral sau un incident internațional care provoacă dezbateri politice pe toate posturile de știri și pe platformele de socializare.
Ai putea crede că o pandemie globală ar trebui să fie ceva despre care toată lumea să fie de acord, lăsând deoparte diferențele și lucrândd împreună. În schimb, a devenit ceea ce se întâmplă acum pare să fi devenit problema care a născut un adevărat hău între generații.
 
Cum e posibil ca o chestiune medicală să fie privită cu atâta partizanat? Pe același model, urmărirea unui meci de fotbal a devenit politică. În același mod în care toaletele femeilor au devenit politice. În același mod, un sandviș de pui la un fast-food a căpătat accente politice. Filmele, educația, muzica, căsătoriile, știrile nocturne - liberalii injectează politica în toate, forțând pe toată lumea să fie de acord cu ei  in caz contrar făcându-se vinovați de ceva ce e rău.

Odată cu noul coronavirus, cererea a fost de a închide economia țării și de a permite guvernului să controleze sau să interzică activitățile. Scuza este siguranța medicală iar cei care au formulat această cerință spun că ea se bazează pe știință - dar nu sunt în măsură să explice baza științifică pentru multe dintre restricțiile lor, cum ar fi modul în care COVID-19 ar putea infecta pe cineva la o întreprindere mică, dar nu la un mare magazin sau de ce sunt acordate excepții pentru interesele lor politice. Clinicile de avort și magazinele de marijuana sunt deschise, de exemplu, în timp ce bisericile și mitingurile pro Trump au fost închise/interzise. Î
 
În zilele noastre, este mai evident că interesul real al liberalilor este să-și extindă controlul și să provoace aceleași opinii partizane de care americanii sunt deja epuizați.
 
Șirul nesfârșit al dezbaterilor aprinse s-a limitat la opinii despre o întrebare filozofică sau teoretică. Jucătorii de fotbal ar trebui să îngenuncheze în timpul imnului național? Au fost Trayvon Martin sau Michael Brown victime ale rasismului? Trebuie să fie obligat un funcționar districtual să elibereze o licență de căsătorie cuplurilor homosexuale? Aceste întrebări au împărțit americanii în două, pe considerente politice în bună parte, deși nu făceau parte drect din viețile lor.
 
Coronavirusul a schimbat toate astea. Opiniile stângii au trecut de la cuvinte și judecăți de valoare intangibile la realitate, în timp ce oamenii au început să se confrunte cu cenzura pe social media și în discursul de zi cu zi, la școală sau la locul de muncă. Cu COVID-19, politica de stânga s-a extins în lumea fizică pe măsură ce guvernele limitează fizic americanii nevinovați  să stea în case, ordonând închiderea întreprinderilor și restricționndu-ne mișcarea.
 
Dezbaterea este acum personală și reală pentru cei mai mulți. Iar Constituția este efectiv suspendată.

Și s-a mai schimbat acum ceva. Stânga și-a creat o bază cu agenți de „aplicare a autoritatății” și de a impune restricții.  Câteva videoclipuri virale recente arată că oamenii se războiesc unii cu alții pentru că nu poartă măști pe față sau pentru că încalcă alte ordine sau recomandări. Tototdată, unele autorități liberale au cerut susținătorilor lor să acționeze ca informatori cu privire la concetățenii lor.
 
În California, guvernatorul le permite oamenilor de pe plajă să înoate în ocean, dar să nu stea pe plajă. Pe de altă parte, primarul din New York le permite oamenilor să folosească plajele, dar a amenințat că autoritățile îi vo scoate cu forța pe cei care intră în apă. În Chicago, poliția a atacat o biserică care oficia o slujbă fără a avea permisiunea.

„Recomandarea” purtării măștii este aplicată inegal, ici și colo, și, după tip, încât se pare că masca este acum mai mult un simbol al acceptării autorităților liberale. Actrița Alyssa Milano (cunoscută adeptă a politicilor liberale și pro avort) a fost ironizată pentru că a postat un selfie, purtând o mască croșetată. Apărătorii ei de pe rețelele de socializare au insistat că tot ceea ce contează este că „ea arată că îi pasă”. Asltfel spus, semnalizarea virtuții. 

Comentatorul politic conservator Rush Limbaugh spunea recent că măștile sunt un simbol al fricii. Are dreptate.  Este modul prin care arăți altora că tu te conformezi, oricât de absurdă este cererea. Dar servește și unui alt scop. Este o modalitate vizibilă, din exterior, de a-i „marca” astfel pe cei care sunt de acord cu stânga și pe cei care nu. Ura mulțimii liberale va face restul.

Dacă ești membru al unui cartier sau al unei pagini de socializare locale, este posibil să fi observat o linie de partid familiară, cu liberalii lansând acuzațiile sălbatice obișnuite împotriva conservatorilor, cum că aceștia sunt nepăsători, cruzi, lipsiți de inteligență sau egoiști pentru că vor să se întoarcă la muncă. Aceste pagini de pe rețelele de socializare au fost transformate în instrumente de stânga pentru a-i pîri și a-i pune la zid pe vecinii neconformi.

 Unde sunt autoritățile federale care trebuie să intervină în această nebunie a ordinelor privind  coronavirusul pentru a proteja libertățile americanilor?

Intimidările stângii au trecut treptat de la judecata arogantă la impunerea codurilor de discurs mulțimilor liberale pline de ură care antagonizează americanii ce refuză să fie controlați, care refuză să li se închidă locurile de muncă, să le fie arestați clienții și să le fie controlate bisericile. 

Totalitarismul de stânga a trecut de la cuvinte și judecată intangibilă în lumea fizică. Fără o conducere federală puternică pentru restabilirea ordinii, continuarea pe acest drum poate duce la violență.