ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunat federal l-a declarat nevinovat pe Igor Danchenko, sursa-cheie a informațiilor din dosarul Steele pe baza căruia Trump a fost acuzat de complicitate cu Rusia.

Danchenko a fost declarat nevinovat pentru declarații false făcute în fața FBI, în legătură cu sursele de informații pe care le-a furnizat firmei Orbis Business Solutions, aparținând fostului spion britanic Christopher Steele.

Steele fusese angajat de Hillary Clinton pentru a oferi informații care să-l discrediteze  pe Donald Trump.

Pe baza informațiilor oferite de Danchenko (despre care CIA afirma că ar fi agent rus) Steele a încropit un dosar, devenit între timp faimos, despre pretinsele legături ale lui Trump cu Moscova.

În dosarul Steele se afirma, printre altele, că rușii îl au la mână pe Trump, care ar fi fost filmat în timpul unei orgii cu prostituate, cu ocazia unei vizite la Moscova.

Tot pe baza dosarului Steele, FBI a obținut un mandat de supraveghere împotriva unui personaj cheie din echipa de campanie a lui Trump, Carter Page.

Prin ascultarea și urmărirea acestuia, FBI a fost la curent cu tot ce mișcă în tabăra Trump, înainte de alegerile din 2016.

Ulterior, Steele a recunoscut că nu avea nici un fel de dovadă pentru nici una dintre afirmațiile „compromițătoare” la adresa lui Trump. Mai mult, el însuși avea îndoieli că informațiile ar fi fost reale.

În cadrul unei audieri în fața FBI, Dancenko a recunoscut că 80% din dosarul Steele este format din informațiile furnizate de el.

În timpul actualului proces, însă, Dancenko s-a declarat șocat de modul în care Steele a folosit informațiile pe care i le-a furnizat el.

Dancenko a afirmat că i-a spus lui Steele că este vorba de zvonuri și speculații, însă fostul spion britanic le-a folosit în dosar drept fapte reale, incriminatoare la adresa lui Trump.

Igor Dancenko a fost o sursă plătită a FBI din martie 2017 până în 2020, adică pe toată durata mandatului lui Donald Trump.

Dancenko este al treilea inculpat adus în fața justiției de către procurorul special John Durham, cel desemnat să investigheze legalitatea anchetei FBI împotriva lui Trump.

Toți cei trei inculpați au fost declarați nevinovați.

Ceea ce înseamnă că, potrivit justiției americane, pentru uriașa făcătură RussiaGate, pe baza căreia Trump a fost hărțuit un mandat întreg, NIMENI NU ESTE VINOVAT.

Ceea ce înseamnă că toată mizeria va putea fi refolosită împotriva lui Trump, dacă acesta va decide să candideze din nou în 2024.