ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a acuzat vineri companiile farmaceutice de întârzierea intenționată a vaccinului împotriva covid până după alegeri, pentru a preveni realegerea sa.

"Pfizer și alții au decis chiar să nu evalueze rezultatele vaccinurilor, cu alte cuvinte, să nu iasă cu un vaccin până chiar după alegeri", a spus Trump. El susține că Big Pharma planificase să evalueze datele privind vaccinurile încă din octombrie, dar au decis să le mai amâne. „Așa că au așteptat, au așteptat și au așteptat și au crezut că vor ieși cu el la câteva zile după alegeri și probabil că ar fi avut un impact sau cine știe, poate că nu”, a spus Trump, conform Breitbart.
 
Președintele a mai afirmat că „Big Pharma” ar fi fost împotriva realegerii lui din cauza deciziilor administrației sale de a stabili noi reguli împotriva acestei industrii privind reducerea costului medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.

Trump a promovat noile reglementări, vineri, într-o declarație de presă la Casa Albă.

Companiile farma au realizat reclame de milioane de dolari împotriva campaniei sale din cauza a ceea ce intenționa să facă pentru a reduce costurile medicamentelor, susține, de asemenea Trump. „Big Pharma a fost împotriva noastră, mass-media a fost împotriva noastră, Big Tech a fost împotriva noastră. Împotriva noastră a existat multă incorrectitudine ”, a spus Trump.

Președintele Donald Trump a anunțat vineri două reglementări  importante care vizează scăderea prețurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă pentru americani.
 
Administrația spune că ar putea economisi 28 de miliarde de dolari pentru beneficiarii Medicare prin coplăți mai mici.

Ambele reguli vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, deși este de așteptat ca industria farmaceutică  să lanseze acțiuni în justiție care ar putea întârzia sau bloca regulile. Regulile ar putea fi anulate și dacă Joe Biden va prelua funcția în ianuarie.