ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Donald Trump nu se lasă intimidat de amenințările cancelarului Merkel. Președintele american i-a replicat șefei guvernului de la Berlin, printr-un mesaj la fel de dur ca și declarațiile acesteia, de după summit-ul G7 de la Taormina.

Comentariile recente ale cancelarului german Angela Merkel, prin care a pus sub semnul îndoielii calitatea Statelor Unite de aliat de încredere al Europei, nu au rămas fără un răspuns pe măsură. Donald Trump i-a transmis Angelei Merkel o replică extrem de dură, criticând Germania pentru pentru nivelul excedentului comercial în relația cu SUA și pentru cel al cheltuielilor militare.
„Avem un deficit comercial MASIV cu Germania, plus (că) ei plătesc MULT MAI PUȚIN decât ar trebui pentru NATO & armată. Foarte rău pentru SUA. Asta se va schimba", a scris Trump pe Twitter.

După summit-ul G7 de la Taormina, Merkel nu și-a mai ascuns ostilitatea față de noua administrație de la Washington, afirmând că Europa trebuie să o rupă cu SUA.
 
„Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini”, afirma duminică, la Munchen, Merkel.  Trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru, ca europeni, pentru propriul nostru destin, a adăugat cancelarul german.

Afirmațiile sale au fost urmate de cele ale ministrului german de Externe, Sigmar Gabriel, care a declarat că acțiunile președintelui Donald Trump au „slăbit” Occidentul, acuzând în același timp SUA că duc „o politică  mioapă ce este contrară intereselor Uniunii Europene”.