ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul de la Fox News l-a numit pe premierul canadian  „tiran”, aplicându-i o senzațională corecție în stilul său inconfundabil.

Carlson l-a acuzat pe Trudeau că refuză orice dialog cu reprezentanții uriașului protest al camionagiilor de la Ottawa și că a folosit, asemenea altor lideri politici, restricțiile draconice COVID pentru a-și transforma țara într-un „stat polițienesc”.

În monologul-editorial din emisiunea de luni de la Fox News, Tucker Carlson a spus:

„În decurs de numai câțiva ani, Trudeau a transformat o țară cunoscută multă vreme pentru berea Molson, pentru câinii de sanie și pentru cumsecădenia ei, într-un stat polițienesc implacabil.”

„Trudeau a folosit sistematic COVID-ul pentru a scurtcircuita democrația în Canada și a pune capăt creștinismului organizat în această țară.”

Carlson a denunțat restricțiile lui Trudeau adoptate, chipurile, pentru a combate COVID-ul și care, din noiembrie trecut, le-au interzis canadienilor ce refuză să se vaccineze orice călătorii cu avionul, cu trenul sau cu vaporul.

„Rareori o țară s-a schimbat în rău atât de rapid și de drastic în rău”, a comentat ziaristul.

El a vorbit apoi de Convoiul Libertății, un protest fără precedent în istorie, care a adus zeci de mii de canadieni și mii de camioane de pe o coastă și de pe cealaltă a țării în capitala Ottawa, pentru a protesta împotriva Dictaturii COVID.

„Săptămâna trecută, mii de șoferi de camioane canadieni au ajuns la limita răbdării”, a comentat Carlson.

„Un convoi de camioane a ajuns la Ottawa pentru a cere – într-un mod pașnic, vesel, însă perseverent – sfârșitul tiraniei lui Justin Trudeau.”

„Răspunsul lui Trudeau la această demonstrație de democrație? A fugit din oraș. Trudeau a evacuat reședința sa oficială și s-a ascuns într-un loc ținut secret. Până în această seară continuă să stea ascuns. Se va mai întoarce? A abdicat? Va fi Canada condusă de o juntă de camionagii? Nu chiar. Trudeau a ieșit din vizuina lui prin videoconferință pentru a declara că cetățenii canadieni care nu sund de acord cu el reprezintă un atac la adresa democrației.”

Într-adevăr, în timp ce convoiul de camioane se apropia de Ottawa, Trudeau a fugit din capitală, afirmând că un caz pozitiv COVID din familia sa este motivul dispariției.

Luni, premierul a postat pe Twitter că el însuși este cel infectat. Ironia face ca Trudeau să fi anunțat anterior public cu emfază că este triplu vaccinat.

În timpul videoconferinței de presă de luni, Trudeau a afirmat că printre protestatari se află o mulțime de naziști și de rasiști.

Presa „mainstream” a publicat cu insistență imaginea unui protestatar care flutura un steag confederat și alta în care se vedea un bărbat cu un steag nazist.

Iată o înregistrare video postată pe Twitter cu bărbatul mascat cu steagul confederat care se îndepărtează, în timp ce este admonestat de manifestanți.

Tucker Carlson a comentat astfel atacul lui Justin Trudeau la adresa protestatarilor:

„Așadar, dacă îți exprimi opinia reprezinți un atac la adresa democrației? Chiar așa: cum de îndrăzniți să vă exprimați opiniile ca și cum ați fi niște oameni liberi? Asta e tiranie! Democrație e atunci când vă supuneți ca niște iobagi!”

Și ziaristul a continuat:

„Trudeau a spus-o limpede. Și apoi, pentru că habar n-are pe ce lume se află, a anunțat că s-a infectat cu COVID, ceea ce este perfect. Cu alte cuvinte, vaccinați-vă sau o să vedeți voi! După cum, chiar din faptul că acum sunt infectat, vedeți că vaccinul funcționează perfect.”

Carlson a adăugat că Trudeau are o „repulsie” față de camionagiii care nu au nici o intenție să plece acasă prea curând, amintind că premierul canadian nu avea nici o problemă să participe și să îngenuncheze la manifestațiile Black Lives Matter de la Ottawa, în 2020.

„Dar camionagiii nu au plecat. Sunt încă la Ottawa, iar Justin Trudeau nu se va întâlni cu ei, pentru că el nu se întâlnește niciodată cu astfel de oameni, nu doar pentru că sunt muncitori și murdari, ceea ce desigur că sunt, ci pentru că nu sunt de acord cu el. Asta e democrație, zice Trudeau. Democrația este atunci când mai mulți oameni dau din cap și te aprobă.”

În încheierea monologului său, Carlson l-a ironizat pe Trudeau și trecutul său, când se vopsea pe față ca un negru (foto) și se deghiza, chiar și în perioada în care era la putere. deși astăzi el îi face pe alții rasiști.

„Pentru a o dovedi, avem o serie de fotografii. Toate sunt reale și îl reprezintă pe prim-ministrul canadian Justin Trudeau.”

Trudeau a recunoscut că s-a vopsit pe față cu negru și s-a deghizat de nenumărate ori.

Carlson a comentat:

„Da, Justin Trudeau își poate schimba mai mult decât culoarea pielii. Dacă îl vedeți pe acest om într-una din deghizările sale, nu vă apropiați de el. Este posibil să se ascundă undeva, în vreo cabană, în mijlocul pustietății, dar controlează perfect Ottawa, cel puțin pentru moment.”

Între timp, șoferii de camioane și susținătorii lor au declarat că nu pleacă nicăieri până nu li se dă satisfacție.

Organizatorii protestului au reușit să strângă din donații fonduri de peste 10 milioane de dolari, pentru a-i sprijini pe manifestanți.