ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Ungariei a decis să impună certificate de vaccinare pentru toate persoanele care s-au recuperat sau s-au vaccinat împotriva covid-19, scrie Schengenvisainfo. 
Decizia a fost anunțată de biroul prim ministrului, transmite SchengenVisaInfo.com. Gergely Gulyas a precizat că documentul va fi emis tuturor cetățenilor care au primit a doua doză a vaccinului covid, „indicând data la care a fost administrat rapelul”.
 
Gulyás a mai spus că certificatul nu va avea o dată de expirare, deoarece nu există suficiente informații despre cât durează imunitatea după vaccinare.

„În plus, un alt tip de certificat va nota datele relevante, cum ar fi eliberarea unui pacient Covid recuperat din spital sau după primul rezultat pozitiv al testului PCR”, a subliniat ministrul subliniind că ambele tipuri de certificate vor fi furnizate gratuit pentru toate persoanele.

Pe de altă parte, un document bazat pe un rezultat de laborator certificat va fi valabil timp de aproximativ patru luni de la publicarea rezultatelor de laborator. În astfel de cazuri, solicitanților li se va percepe o taxă pentru certificat.Ungaria  așteaptă să primească primul transport de vaccin Sinopharm, fabricat de China, săptămâna viitoare, cu un număr de 500.000 de doze.

Ideea lansării pașapoartelor de vaccinare a stârnit multe controverse în rândul țărilor Uniunii Europene.Cipru, Danemarca, Cehia, Grecia, Estonia, Ungaria, Italia, Islanda, Portugalia, Polonia, Slovacia, Suedia și Spania au susținut implementarea unui certificat de vaccinare care ar ajuta toate persoanele vaccinate să călătorească mai ușor.
 
În aprilie 2020, un oficial al UE a confirmat pentru SchengenVisaInfo.com că odată ce vaccinurile vor începe să se lanseze în țările UE, pasagerii ar fi obligați să se vaccineze, astfel încât să li se permită să intre în țările Uniunii Europene. El a adăugat că toate persoanele interesate să solicite o viză ar trebui, de asemenea, să fie vaccinate împotriva virusului.