ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar nu va primi delegația parlamentară olandeză care vizitează Budapesta pentru a investiga situația statului de drept în această țară, a declarat marți Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare și reprezentare internațională.

Potrivit lui Menczer, Olanda nu este un organism de supraveghere a Ungariei, iar politicienii olandezi nu au dreptul de a efectua o investigație în Ungaria.

„Ce-ar fi dacă un grup ungar ar investiga modul în care precedentul ambasador olandez la Budapesta a comparat Statul Islamic cu Ungaria doar pentru că noi spunem 'nu' imigrației ilegale ?”, a declarat Tamas Menczer pentru media de stat din țara sa.

El a adăugat că eurodeputata Judith Sargentini (autoarea raportului omonim, care a constatat „un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene" și a cerut activarea procedurii articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, raport adoptat de Parlamentul European în septembrie - n.red.) și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sunt tot olandezi și „oameni ai lui George Soros”.