ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Arabia Saudită începe campania de vaccinare. Nu împotriva vreunui virus ucigaș, ci a Occidentului.

Autoritățile saudite pregătesc un plan, care, spun ele, îi va "vindeca" pe tinerii musulmani, încă din școală, de tentația occidentală.

Renumită pentru încălcarea drepturilor omului, Arabia Saudită este gata să declare război oricărei încercări de occidentalizare a copiilor aflați pe băncile școlii. 
 
Occidentul e rău, Islamul e bun! De la acest slogan pare să fi pornit ideea guvernului saudit, care a decis că în școlile din regat va începe așa numita "imunizare", prin care se urmărește ca toți copii să fie "vaccinați" împotriva oricăror idei seculariste, promovate de Occident. Și prin care să fie cimentată cum se cuvine ideologia culturală și religioasă islamică. Pe lista pericolelor care îi pândesc pe copiii saudiți, guvernul a inclus occidentalizarea, ateismul, liberalismul și secularismul.
 
Interesant este însă faptul că, în timp ce, pe de o parte, Arabia Saudită își "exportă" cu succes bagajul cultural și religios, finanțând cu bani grei centre de cultură islamică europene, cărți și o serie de instrumente religioase și propagandistice din majoritatea statelor Europei, pe de altă parte vrea să se "imunizezeze" în fața oricărei "contaminări" occidentale. 
Până de curând, saudiții se ofereau să construiască 200 de moschei pentru refugiații musulmani ajunși în Germania.

Tradițional, Arabia Saudită a fost definită dintotdeauna ca una dintre cele mai conservatoare țări din zona islamică. Aici se află cele mai sfinte locuri ale islamului și de decenii a fost impusă lectura wahhabită a învățămintelor Coranului.