ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miza scrutinului legislativ care va avea loc în 2018 în Ungaria o constituie nu alegerea unui anume partid, ci viitorul pentru care vor opta cetățenii țării, a declarat premierul ungar Viktor Orban, în fața Consiliului diasporei maghiare reunit la Budapesta, relatează MTI.

„Întrebarea este dacă vrem să ne păstrăm realizările și statutul Ungariei de țară fără imigrație sau să cedăm presiunilor și să acceptăm dictate (...), lăsându-i din nou pe alții să ne transforme într-o națiune aservită, de imigrație, văduvită de cultura proprie și de tradițiile sale creștine", a spus Viktor Orban.

Potrivit premierului ungar, „forțele care intenționează să creeze Statele Unite ale Europei" aduc special pe continent mase reprezentând alte culturi, "de multe ori persoane aflate în situații precare", în timp ce nicio țară din afara Europei nu acceptă milioane de migranți.

Orban a adăugat că viitorul Europei depinde în acest moment de sistemul de reglementare a coexistenței țărilor „cu și fără imigrație", subliniind că ungurii se opun ideii de a deveni o țară de imigrație.

Prim-ministrul ungar a abordat în același discurs problema controlului la frontiere, menționând că Ungaria apără în același timp propriile granițe și propria suveranitate și cultura europeană și occidentală. Politica guvernului de la Budapesta este similară în acest sens celei a președintelui american Donald Trump, punând „Ungaria pe primul loc", a notat Orban.

Șeful executivului de la Budapesta a mai spus că „atacurile internaționale" lansate împotriva Ungariei reprezintă un semn de respect și apreciere pentru politicile țării, care sunt deci "demne de remarcat și suficient de importante încât să se ia poziție cu privire la ele".