ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria trebuie să continue politica antiimigrație deoarece „ungurii pot fi înlocuiți doar de unguri”, a declarat, joi, premierul ungar Viktor Orban, în cadrul celei de-a 9-a sesiuni plenare a Consiliului diasporei maghiare, relatează MTI, scrie Agerpres.

Premierul Viktor Orban a explicat că, deși susținătorii migrației i-au acuzat pe unguri că au „inima de piatră”, de fapt ungurii sunt dispuși să ajute. „Ajutorul trebuie acordat acolo unde sunt problemele în loc să fie aduse problemele aici”, a punctat Orban.

Orban a dat ca exemplu Irakul, Siria, Iordania, Liban, Nigeria și Etiopia între regiunile afectate de migrație cărora Ungaria le-a oferit asistență.

„O țară afectată de declinul populației nu trebuie să-și facă iluzii că poate rezolva problemele demografice fără să depună vreun efort", a subliniat Orban, asigurând că guvernul ungar va continua lupta împotriva migrației întrucât este vorba de un fenomen global "care se va menține”. 

Viktor Orban a evocat de asemenea în cadrul reuniunii necesitatea unei armate puternice, afirmând că NATO împreună cu o forță militară națională puternică pot crea securitate și că până în 2026 armata Ungariei va putea garanta securitatea țării chiar și fără Alianța nord-atlantică, în cazul unui conflict regional.