ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesiunile de Paști și alte „expresii ale evlaviei populare" vor fi amânate pentru „alte date convenabile”, chiar dacă sărbătorirea Paștelui Catolic a fost confirmată pentru ziua de 12 aprilie, a anunțat, vineri, pe Twitter, prefectul Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor, cardinalul Robert Sarah, relatează ANSA, citată de Agerpres.

Procesiunile de Paște și alte „expresii ale evlaviei populare" vor fi amânate la "alte date convenabile, de exemplu, 14-15 septembrie", a spus cardinalul Robert Sarah.

Astfel, Papa Francisc nu va mai realiza anul acesta tradiționala ceremonie de spălare a picioarelor în memoria lui Iisus și a discipolilor săi, în joia sfântă. Cu toate acestea, data pentru sărbătorirea Paștelui catolic, 12 aprilie, a fost confirmată.

Cardinalul a precizat că măsurile au fost luate într-un decret intitulat „În timpul COVID-19”.
 
Biserica Romano-Catolică confirmă, astfel, proces agresiv de secularizare care a cuprins-o și început, spun criticii, încă de la mijlocul secolului XX.