ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după slujba de hram a Catedralei din Constanța, același cu cel de la Patriarhie, Sfinții Constantin și Maica sa Elena cei întocmai cu Apostolii, a răspuns azi, în parte, la acuzele dintr-o scrisoare a Cancelariei Sfântului Sinod scursă ieri în presa progresistă, recte comunist-securistă. „Am răspuns cu rugăciune”, a afirmat acesta la prima întrebare a reporterilor, legată de cum a primit scrisoarea de la poalele Dealului Patriarhiei, unde este situată Cancelaria Sfântului Sinod.

Deși este transmisă din 18 februarie, scrisoarea s-a scurs pe site-urile anti-ortodoxe și anti-creștine chiar cu o zi înainte de o ședință a Sfântului Sinod și de marea sărbătoarea a Sfinților Constantin și Elena, întinată de acest scandal artificial. Oare ce alte motivații securistice mai are scurgerea cu pricina? Ce vrea să se mai acopere printr-o bălăcărire mediatică a Bisericii, în plin eșec al unei campanii de vaccinare nenecesare, cu seruri experimentale riscante și cheltuieli nejustificate de miliarde?

O întrebare-cheie este, așadar, cine a scurs în presa anti-BOR scrisoarea semnată de PS Varlaam Ploieșteanu și juristul Ionuț Corduneanu, același vicar care îndemna preoții României la nepomenirea martirului pentru Hristos MIrcea Vulcănescu? Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel ar trebui să facă o minimă anchetă pentru a sancționa pe măsură infiltrații cu table pe umăr, în civil sau nu, din Patriarhia Română, care pot aduce grave prejudicii întregii Biserici Ortodoxe Române. O discuție internă așa se cuvine să rămână, până la rezolvarea ei sobornicească. Altfel, mâine-poimâine, cine știe ce corespondență sau altceva se mai scurge din Patriarhie!

Părerea noastră, de simpli jurnaliști cu o oarecare vechime în presă, este că, chiar dacă Cancelaria Sfântului Sinod ar avea dreptate cu privire la dezbaterile despre Mitropolie, care pot continua în Sfântul Sinod, punctul neloial, care nu are nici o legătură cu reînființarea Mitropoliei și pică în scrisoare exact ca Sulla (generalul roman) cu Prefectura, este legat de criticile aduse atitudinii curajoase și demne a ierarhului tomitan în timpul restricțiilor ABUZIVE și ILEGALE - după cum s-a dovedit în Instanță - impuse în ultimul an de un Guvern anti-național total, cu grave derapaje anti-creștine, reclamate ca atare până și de OSCE.

Când tot poporul creștin închis - repetăm - ABUZIV și ILEGAL în case, a privit spre Tomis pentru că acolo cineva se ruga pentru el, în genunchi, noapte de noapte, este o greșeală jenantă să îl ataci tocmai pentru această râvnă a sa.

Era mai bine să ajungem cu LINGURIȚA DE PLASTIC DE UNICĂ FOLOSINȚĂ, „ca să nu ne infestăm”, după cum recomanda aberant și anti-canonic aceeași Cancelarie? Sau, Doamne, ferește!, în loc de Sfânta Împărtășanie, să ni se dea în Biserici, așa cum s-a cerut, „Sfântul Vaccin”?

Ne ferim să dăm sentințe ca simpli mireni nevrednici ce suntem dar o sfântă curățenie în Patriarhiei și pe ici pe colo, prin părțile esențiale ale organelor media ale Patriarhiei, înhățate de intelectualii lui Pleșu - guru-ul profitor al tuturor regimurilor care a contestat vehement Referendumul pentru Căsătorie și Familiei - nu ar strica. Ne crucim pentru acestă curățenie zilnci când ascultăm mai multă propagandă pentru vaccin la posturille Trinitas decât la cele „miluite” - a se citi mituite - oficial de Guvern cu milioane de euro. AJUNGE! Să revenim:

IPS Teodosie a declarat că a făcut solicitarea către Sfântul Sinod, de înființare a Mitropoliei Tomisului, la cererea credincioșilor și după descoperirea mai multor documente istorice inedite în arhive și biblioteci din înreaga lume, cu privire la vechimea Mitropoliei, referindu-se la cercetările profesorului Constantin Barbu, prezentate și de ActiveNews, dar care se regăsesc într-o serie impresionantă de 100 de volume publicată de Arhipescopia Tomisului. El a anunțat de altfel, că va organiza, miercuri, 26 mai, la orele 13.30, o conferință pe această temă, privind motivele reînființării Mitropoliei Tomisului, la care sunt invitați și așteptați și reprezentanții Patriarhiei și unde se va lansa seria Monumenta Romaniae Historica.

Înaltul Teodosie a afirmat că în timpul pandemiei „a avut o atitudine creștină”.

Am primit mii de mesaje să nu încetăm rugăciunea și așa am făcut și așa voi face și de acum înainte. Voi sluji în fiecare zi Sfânta Liturghie. Ce e rău în asta?”, a spus el. „Așa a făcut și Patriarhul Pavle al Serbiei cât a stat în vizită în România. Iar Patriarhul Teoctist l-a însoțit zilnic la slujbă. Eu l-am însoțit la Timișoara atunci.”

Eu nu mă dezic de ce am făcut, am avut o atitudine creștină, de apărare a dreptei credințe. Pentru a nu rămâne credincioșii singuri. A apăra dreapta credință e un lucru pozitiv și, iată, credincioșii m-au urmat. Eu am vorbit în numele lui Dumnezeu, nu am vorbit de capul meu/ Și credincioșii m-au urmat, iată, și la Bobotează și la Sfântul Andrei!”, a mai afirmat ierarhul contestat de aripa progresistă a pseudo-intelectualimii lipită ca musca de borcanul mediatic cu lovele al Patriarhiei.

Datoriile invocate în scrisoarea Cancelariei Sfântului Sinod sunt de la volume nevândute ale Patriarhiei și sunt în curs de plată, s-a mai arătat în conferință.

Întrebat dacă se teme că va fi sancționat, Arhiepiscopul a răspuns: „Nu vorbim de sancțiuni, vorbesc de ce e pozitiv. Doar Dumnezeu poate să îmi dea sancțiuni, numai de sancțiunea lui Dumnezeu mă tem”.

„Cum să nu mărturisesc mai departe Adevărul? Adevărul trebuie mărturisit! Dacă Dumnezeu va voi, va fi mitropolie! Da, e de la Hristos, Nu de la necuratul!, după cum spunea vrednicul de pomenire Părintele Galeriu.”, a mai adăugat el.

Filmarea transmisă în direct de Ziua de Constanța (video mai jos) a adunat rapid circa 150 de comentarii, care vorbesc de la sine. Doar câteva, aici:

„Ati fost singura voce care ne a intarit credinta cand se asezase linistea peste restrictii absurde!”

„Ati fost speranta, nadejdea, vocea care ne a spus ca Domnul e langa noi!” 

„Atitudinile sale din vremea plandemiei i-au atras aprecierea credincioșilor eparhiei sale, chiar dacă au deranjat pe mai marii BOR. A fost singurul ierarh vocal ce a susținut tradițiile Bisericii și a afirmat cu tărie că Sfânta Împărtășanie nu îmbolnăvește pe nimeni.”

„Nu sunt credincios dar vă iubesc!”

„IPS Teodosie un adevărat Apostol a lui Hristos!”

VIDEO IPS TEODOSIE: