ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În parcul Tăbăcăriei din Constanța au apărut peste noapte șase stâlpi delimitatori. Aceștia au fost fixați pentru a restricționa accesul autovehiculelor spre aleea din parc, însă în această situație a fost restricționat și accesul autovehiculelor către Biserica Sfântul Mina.
 
Accesul spre Biserica Sfântul Mina se putea face fie pietonal din strada Soveja, fie cu mașina din zona Gravity Park. Părintele Claudiu Banu, parohul Bisericii Sfântul Mina, pune o întrebare firească: „Dar în caz de urgență ce facem?”. De la stâlpii fixați și până la biserică sunt aproximativ 200m iar în caz de urgență această distanță devine foarte importantă mai ales când distanța se transformă în secunde care pot salva vieți. În această situație devine dificilă și deplasarea persoanelor cu dizabilități, deoarece acestea fiind dependente de transportul cu mașina, se pare că întâmpină piedici chiar din partea statului care se presupune că ar trebui să le faciliteze accesul spre punctele de interes public. 
 
Am solicitat un punct de vedere Primăriei Municipiului Constanța, dar, până la această oră, nu am primit nici un răspuns. Întrebările de mai jos rămân până în acest moment fără nici un răspuns:

  • Cu ce scop au fost montați stâlpii delimitatori?
  • Fiind singura zonă de acces care acum este blocată, în caz de incendiu sau urgențe, cum vor avea acces autospecialele ale pompierilor, ambulanțelor sau ale poliției?
  • Cum pot ajunge la biserică persoanele cu dizabilități care sunt transportate cu autovehicule?
  • Cine își va asuma răspunderea în cazul unui incident major în care vor avea de suferit victime, mai ales în cazul în care pompierii sau ambulanțele nu pot ajunge la biserica menționată?