ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E un clișeu al supunerii (in)voluntare. Putin și Xi Jingping ar fi fericiți să aibă asemenea supuși…
 
În societatea socialistă multilateral dezvoltată era, teoretic, ordine – toată lumea trebuia să respecte toate regulile.
 
Libertatea era un concept străin, tentant, dar nu de nasul nostru, un nas obișnuit cu mirosul totalitarismului.
 
Eu și familia mea am trăit în comunism la marginea sistemului, mereu la doi pași de faliment și de foamete.
 
Cu toate acestea, am avut norocul și îndrăzneala de a urca în ascensorul social, încălcând intuitiv regula conform căreia cei din afara sau de la marginea sistemului nu au voie să facă prea mulți purici în sistem, pe motiv că le lipsește sau le e incomplet "dosarul”, adică afilierea la rețeaua de sens a sistemului totalitar.
 
Dacă aș fi respectat atunci toate regulile, cel de azi, pe care încă îl vedeți și auziți, nu ar fi existat.
 
Oricum, fiți cu băgare de seamă la reguli: sunt mult prea multe pentru a fi toate respectate, sunt deseori emise de stăpâni pentru a vă ține captivi și supuși, iar unele dintre ele încalcă legile lui Dumnezeu. Descoperiți singuri regulile care merită încălcate - intuiția vă va ajuta.

Cel mai adesea sistemul prevalează prin efectul intimidării - omul de rând își pierde încrederea în el însuși, ajungând invariabil să se supună doar pentru că toți fac la fel. Consensul totalitar e fals, dar funcționează tocmai pentru că lumea e convinsă că toată lumea trebuie să respecte toate regulile.

Una dintre aceste reguli este neutralizarea treptată a spiritului Sărbătorilor de iarnă, care are ca țintă anularea Crăciunului și, în fundal, disiparea creștinismului. 

Adică, a fundamentului civilizației europene… 

Trebuie să ne OPUNEM acestor reguli pretins progresiste, de sorginte comunistă. 
 
Unele reguli chiar sunt făcute pentru a fi încălcate.  

NU UITAȚI că și în decembrie 2021, în condițiile crunte de atunci, am ținut aprinse luminile și bucuria Crăciunului, chiar dacă autoritățile plandemice au vrut să îl anuleze. Tot acolo, la Singureni, pe Câmpia Libertății.