ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă legendarul Caligula și-a făcut calul senator – măcar era o ființă vie! – , premierul Nicolae Ciucă a mers și mai departe, înaintîndu-și uniforma de locotenent-colonel la gradul de general plin cu patru stele.

Românii au asistat ieri la un moment stupefiant, cu prilejul zilei care marchează finalul Primului Război Mondial: la Centrul pentru recuparea veteranilor a fost organizată o expoziție militară la care exponentul de maximă greutate a fost uniforma purtată de actualul premier Nicolae Ciucă în așa-zisa bătălie de la Nassiria, Irak (dovedită a fi fost doar o invenție a unor gazetari de casă ai acestuia, dar asta e deja altă poveste.)
 

Dincolo de ridicolul situației, expunerea uniformei unui militar viu de parcă ar fi fost vreun erou desprins din cartea de istorie, după cum bine remarca analistul Ion Cristoiu, ieri am asistat la o altă bizarerie, ca să nu îi spunem de-a dreptul circotecă: deși Nicolae Ciucă avea gradul de locotenent-colonel la momentul campaniei din Irak, uniforma expusă ieri – despre care am primit asigurări că este chiar cea autentică – purta cu mîndrie pe umeri toate cele patru stele de general ale premierului, dobîndite la mai bine de un deceniu după aceea.
 
Dovadă că penibilul nu are limite cînd e vorba de politicienii români.