ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hai sa aruncam prosopul, bietul consumator este Knockout!

Cu siguranta ca o sa-mi ridic in cap cateva mii de confrati agronomi si veterinari, dar asta face parte din riscurile meseriei. Dar dupa faza de soc, ei vor studia problema si atunci ma astept sa-l citeasca pe Profesorul Joyeux si nu numai.

Sa mancam lapte de vaca ni se pare normal ca generatie. Asa am mancat si eu si nu stiam de ce nu ma mai cuprind camasa si cojocul lui Tata.

Dar timp de aproape 2000 de ani nu a fost asa, poporul acesta proveninind dintr-o civilizatie a oii si nu a vacii.

Vaca este specifica istoric popoarelor migratoare din stepa asiatica si a altor popoare din zone de campie, dar nicidecum unor popoare cu cultura montana precum al nostru.

Ne-am prostit se pare in ultimul secol.

Ei bine, ca sa clarificam controversa si sa o fundamentam stiintific, Profesorul francez Henri Joyeux scoate in evidenta sute de studii ce ne arata ca hormonii de crestere (IGF 1, EGF 1, TGF 1) din laptele de vaca (6 ori mai mare cantitatea decat in laptele de oaie) au o legatura directa cu diferite tipuri de cancer. Un studiu realizat pe 117 000 femei daneze a stabilit o corelatie clara intre consumul de lapte de vaca si cancerul de san.

Un alt studiu realizat de Universitatea Harvard face o legatura directa intre hormonii de crestere din laptele de vaca si cancerul de prostata.

Daca mai luam in calcul ca vaca este incompatibila ecologic cu noua politica europeana Green deal datorita nivelului de metan si CO2 emis in atmosfera, se creeaza premisele reintoarcerii noastre la radacina, adica la civilizatia oii. Vom redeveni ce-am fost?

Dragi confrati agronomi si veterinari! Stiu ca aceasta postare este impotriva a tot ce stiti din facultate si din profesie. Dar stiinta face descoperiri zi de zi. Iar voi sunteti oameni datori doar stiintei si nu altor interese agroalimentare, asa ca ma astept sa cititi cateva mii de pagini de studii stiintifice ca sa va clarificati problema.

La prima vedere postarea face un joc neomarxist, stiind faptul ca aceasta categorie politica din societate au recuperat Ecologia si au inrosit-o ideologic pe dinauntru (vezi ideologia similara culorilor interne/externe a pepenelui rosu).

La o analiza mai profunda este vorba de apararea unui adevar istoric in care oaia a fost frate cu romanul prin codru si nu vaca. Din punct de vedere ecologic oaia este de departe cea mai ecologica specie animala si in acelasi timp campioana neta absoluta din punct de vedere cultural, social si economic.

Vaca in schimb serveste din plin industriei agroalimentare si marilor ferme industriale dar sub nici o forma taranului roman, ai carui stramosi de milenii au avut oi si albine ca traditie agricola.

Romania are un interes economic si geostrategic major in construirea unei politici publice curajoase de pozitionare socioeconomica, culturala si militara (vezi modelul de aparare militara al Poloniei ce integreaza stanele valahe din Carpatii padurosi in conceptul geostrategic) a gospodariilor de ovine in aceasta resetare mondiala.

AICI aveti un raport al ANSES (Agentia Nationala de Securitate Alimentara, Mediu si Munca din Franta) cu detalii pe tema hormonilor de crestere.

Nota Redacție: Așteptăm comentariul profesorului pe tema laptelui de capră și a celui de bivoliță.