ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 10 iunie, ora 17, răspundem Prezent în fața Eroilor Neamului, în ziua sfântă a Înălțării Domnului, Ziua Eroilor, în locul unde militarii armatei române și-au dat viața în bătăliile desfășurate pe Valea Uzului în Primul Război Mondial. Manifestările omagiale prin care ne reafirmăm hotărârea de a apăra cele 52 de Cruci și Monumentul sunt organizate de Asociația Calea Neamului și de Primăria Orașului Dărmănești. Facem chemare către toți românii de pe Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Dofteana, Comănești, Târgu-Ocna, Onești, facem chemare către toți românii din țară, să fie prezenți cu steaguri tricolore și icoane în mâini, să facă Scut de neînvins în jurul jertfei Eroilor noștri, în jurul sfintelor Cruci. Acestea mai sunt în picioare acum, datorită voinței noastre comune, datorită prezenței noastre din fiecare an. Nimeni nu va trece de noi dacă suntem hotărâți și uniți. Am dovedit asta și o vom dovedi în continuare! 

Nu negociem Libertatea de a fi român, nu negociem memoria luptătorilor și martirilor noștri. Știu că vă este greu să mergeți și la Sfântu-Gheorghe și la București, la proteste, știu că este greu să vă împărțiți în atâtea lupte, atât de necesare, dar vă rog să rețineți un lucru: să fii român este într-adevăr greu, dar întotdeauna atât de frumos!

Vă îmbrățișez pe toți, chemându-vă, la fel ca de Trianon, la fel ca în ceilalți ani în Valea Uzului, la încă o clipă de Glorie a istoriei noastre, căci împreună suntem biruitori și putem respira Victoria, biruind deznădejdea.

Chemare la Valea Uzului, 10 iunie, ora 17, făcută din fața Statuii Voievodului Mihai Viteazu, Sfântu Gheorghe, Covasna:

 
 
Ciută Daniela vine la Valea Uzului de la peste 500 km depărtare! Face cam 8 ore pe drum de la Carei, la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului! 
 
 

Joi, 10 iunie, ora 17, răspunde împreună cu Ciută Ilie,  Prezent în fața Eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial! 
Cinste lor!
 
 

Vrednicul Părinte Amfilohie vine de Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului! Joi, ora 17. Sărutăm mâna, Părinte, și vă mulțumim că sunteți întotdeauna, mai ales la greu, în fruntea noastră, pe Calea Neamului Românesc, spre slava eroilor Armatei Române, care și-au dat viața în Primul Război Mondial în crâncenele lupte de pe Valea Uzului! Alături de Părinte vor veni vestiții și puternicii oameni-urs, din Dărmănești, Comănești și Dofteana, care îi sunt Părintelui Amfilohie fii duhovnicești, fiind apărătorii din Linia Întâi a Crucilor și Monumentului de la Valea Uzului. „Pe aici nu se trece” s-a mutat pe acest aliniament. 

Manifestările omagiale încep la ora 17 cu Imnul Național și Parastasul pentru Eroii Neamului. Se continuă cu alocuțiuni, în mijlocul nostru fiind și domnul Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești, care a ridicat în 2019, cele 52 de Cruci și Monumentul închinat ostașilor Armatei Române, restaurând astfel caracterul inițial al Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului. Programul de cântece patriotice va fi susținut în principal de Corul Resurrectio.

La final, vom sta cu toții, din toată țara, ce ne vom aduna acolo, la aceeași masă ca frați buni de suntem, la o agapă cu bucate haiducești. 

Avem nevoie în aceste timpuri crunte de o stare de glorie, de o stare de eroism, de Nădejde și Biruință. Din 2019 încoace le avem la Valea Uzului, le vom avea în sufletele noastre și de Înălțarea Domnului din acest an. Aici, cel puțin, am dovedit că se poate, că suntem încă vii și de neînvins! Acest popor va rămâne în Neam, atât timp cât sute sau mii de români urcă până în creierii munților pentru un Cimitir de Eroi!