ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O misterioasă rază galbenă de lumină a apărut aseară deasupra Belgorodului. Nimeni nu știe ce e, toată lumea se minunează și se fac tot felul de presupuneri.
 
E clar că e vorba de o rază laser. Ceea ce mai știm este că rușii au dezvoltat un întreg arsenal de arme anti-satelit, fiind foarte posibil ca în Belgorod să avem un test-semnal pentru toată lumea. Că e un semnal e cât se poate de limpede, altfel internetul n-ar fi fost împânzit de fotografii și filmulețe din diverse unghiuri. 

Însă nu interesanta imagine e problema, ci faptul că se trece rapid într-un nou registru. De altfel am văzut-o încă de la decizia de mobilizare. Trebuie să fim conștienți că este un război mai mare care urmează să ne dezvăluie menirirea sa reală. Ca să înțelegeți, vom extinde puțin cadrul.

La nivel NATO s-a luat decizia creării unui comandament pentru Ucraina în Germania. Acolo va fi mutată decizia în ceea ce privește războiul. Practic, tot ceea ce înseamnă intelligence și decizie va fi în Germania, asistat și supervizat de generali NATO. În Ucraina rămân doar executanții de pe front și clovnul responsabil pentru spectacol. E o dovadă cât se poate de clară că NATO se află în război. Trebuia însă să fii naiv să nu constați asta. Războiul e cât se poate de clar pentru orice om cu scaun la cap și doar naivii cred că noi nu suntem în război. Treziți-vă! România trimite în draci combustibii și arme în Ucraina. Aproape am rămas fără rezerve strategice. Oare de ce credeți că propaganda TV face reportaje de la depozitele strategice și ne arată cum sunt umplute? V-ați întrebat când în 30 de ani ați mai văzut atâta heirupism la depozitele acelea? La fel fac și celelalte țări NATO. De mai bine de trei luni Cehia a declarat că nu mai are arme în rezerve. Ei au fost mai gălăgioși. Ceilalți se mulțumesc să fluiere tăcut în depozitele goale. De asemenea, ar trebui să remarcați factura grasă care e plătită Ucrainei fără crâcneală. 

Zilele trecute clovnul Zelenskyi se burzuluia la Uniunea Europeană că din 10 mld. EUR promise nu a sosit decât un amărât de miliard. Păi ce democrație e asta, tovarăși? Ucraina are nevoie de un minim de 5 mld. EUR/lună pentru supraviețuire și un optim situat între 10 și 12 mld. EUR pentru a putea ține cât de cât linia frontului. Ceea ce numim „Occident Colectiv” achită fără să crâcnească. Într-adevăr, o parte din bani se întorc frumos spălați și parfumați către mafia de la vârful SUA. Legat de spălătorie am mai avut un semnal puternic: aparent pe motive de sănătate, Kirilo Șevcenco, șeful Băncii Centrale a Ucrainei, și-a dat demisia. Nu-mi dau seama dacă s-a săturat sau dacă va fi promovat pe la vreun sanatoriu din Panama pentru că a servit cu credință mafia globalistă.

Ceea ce este cert - și trebuie să înțelegeți cu limpezime - este faptul că NATO deja își dorește o confruntare directă cu Rusia. Motivul stagnării trupelor ruse poate fi - dincolo de presupoziția de tembelism - o tactică menită a menține războiul localizat. E doar o ipoteză. Pe holurile comandamentelor de război ale NATO se vorbea zilele trecute despre semnarea unei declarații de război împotriva Rusiei dacă aceasta folosește în Ucraina arme nucleare tactice. Este clar că, indiferent de situație sau de armamentul utilizat, NATO nu are motive să declare război Rusiei. Mai ales în condițiile în care americanii i-au căpăcit pe irakieni cu bombe conținând uraniu sărăcit. Chichița pe care vor să o invoce ar fi activarea articolului 5 în cazul în care nivelul radiațiilor crește în vreuna dintre țările aliate. Așadar, dacă rușii dau cu bomba atomică și vreo pală de vânt mută ceva nor radioactiv deasupra vreunei țări aliate, NATO ar avea motive să declare război deoarece, nu-i așa?, țara respectivă a fost atacată cu radiația. Interesant, nu-i așa?

Ajunși aici, probabil vă întrebați care-ar fi motivul luării unei asemenea decizii dezastruoase? Ecuația e simplă: populația Europei e în fierbere. O iarnă complicată va scoate hoardele sărăcite, rebegite și înfometate pe străzi, astfel încât situația oricând se poate deteriora.  În plus, Rusia nu stă degeaba. Vectorii săi informaționali acționează din plin în UE, mizând pe o tensionare a situației. Iată și motivul pentru care americanii se folosesc de forțele pseudo-conservatoare de pe Continet pentru a detensiona situația. Una ca Meloni, care transferă situația reală într-o luptă cu Macron - pentru reluarea unei retorici belicoase anti-franceze - are rolul strict de a mai elibera din presiunea acumulată ca efect al politicii demente(dar perfect aliniate) a deviantului Mario Draghi. 

Chiar și așa, conducerile populiste nu vor putea lupta cu realitatea. De asemenea, finanțele sunt tot mai înțepate. Nemții scot sume impresionante pentru compensarea facturilor la energie, pe fondul unui picaj industrial vizibil de pe Marte. De unde vin acei bani? Momentan din teșcherea, însă în scurt timp bugetul găurit nu va face față, fiind necesare suplimentări din tiparnița BCE. La francezi deja datoria începe să crească la cer. Restul țărilor nu le mai amintesc. Ce sens ar avea să vă spun că în Italia sau Grecia deja noțiunea de echilibru mai are puțin și va fi scoasă în afara legii? OK, mă veți întreba, dar ce legătură au toate aceste elemente cu războiul? Ei bine, au. De fapt numai despre asta e vorba.

Fără resurse energetice, banii sunt goliți de sens. Credeți că dacă cineva ar veni acum cu un sac de mărci pentru a cumpăra o bucată de brânză de la magazin ar fi băgat în seamă de cineva? Acum treizeci de ani, cu acea cantitate de hârtie ar fi fost propulsat direct în înalta societate, iar acum e muritor de foame. Înțelegeți de ce, dar ar mai trebui să înțelegeți și valoarea reală a banilor pe care-i aveți în buzunar! Așadar, tot ceea ce înseamnă ban occidental își joacă durul meci existențial, la fel ca și Rusia care luptă pentru existența sa fizică. Fără Rusia - mai precis, fără hidrocarburile rusești - EURO nu mai există! De aceea nu se mai uită nimeni la amănunte precum bilanțul BCE sau gradul de îndatorare al membrilor UE. Sunt amănunte întrucât ori rușii sunt învinși, ori euro va fi la concurență cu moneda din Botswana. 

Așadar, cu atâtea elemente deranjante și cu o populație care începe să vadă adevărul, e clar că propaganda nu mai e suficientă. Exact ca în cazul COVID. Astfel trebuie să se treacă în noul scenariu, acela al unui război în care legea marțială va fi instaurată și n-o să mai poți face nicio mișcare. Teroarea  războiului ține masele tăcute. Se vede doar limpede la Kiev unde nici musca nu are curaj să bâzâie peste nivelul admis. 

Iată așadar întreaga ecuație. Dacă mâine vă va veni ordinul de încorporare, să nu vă mirați. Și nici să nu vă bazați că o veți șterge englezește deoarece toate țările UE vor fi într-un setup similar, astfel încât libertatea de mișcare va fi scoasă în afara legii. Nu știu dacă vă veți putea părăsi orașul. Țara nici vorbă! Pregătiți-vă întrucât niciodată războiul acesta nu a fost unul proiectat să fie scurt, doar propaganda v-a vorbit despre blitzkrieg.