ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi am conceput o petiție referitoare la reacțiile adverse post-vaccinare covid pe care am trimis-o autoritătilor . 

Cine doreste, poate să o preia si sa o îmbunătațească. Cu cât o trimit mai mulți români, cu atât le arătăm autorităților că suntem informați, că nu putem fi manevrați în afara intereselor noastre. Cred că nicio acțiune nu este în van. Avem datoria să ne apărăm prin toate modalitățile libertatea, drepturile de a alege. Atașez petiția mai jos . 

Mulțumesc domnului Doru Apostol, care , deși nu este medic, a reușit cu ajutorul unui prieten medic să traducă cele 1290 de posibile reacții adverse mentionate de Pfizer in documentul sau confidential, traducere publicata in ActiveNews, asa cum am precizat și in petiție. 


CĂTRE       
                                                                                                                                                
AGENȚIA NAȚIONALĂ A MEDICAMENTULUI ȘI A DISPOZITIVELOR MEDICALE DIN ROMÂNIA petitii@anm.ro 
 
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII relatii.publice@ms.ro  

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA office@cmr.ro 

CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE relpubl1@casan.ro 

COMISIA DE SĂNĂTATE DIN SENAT comsan@senat.ro  

Domnule/Doamna președinte,

Subsemnatul .........., cu domiciliul ................(solicit ca aceasta să fie și adresa locului de citare și a comunicării tuturor actelor de procedură), email: ............. CNP ........, tel. ........., identificat prin C.I. seria ..., nr. ......., eliberat de ......, vă aduc la cunoștință următoarele : 

- un grup de aproape 600 de cercetători (592, iar lista este în creștere) au dat în judecată FDA (Food and Drog Administration) și Pfizer în baza FOIA (Freedom Of Information Act – similar cu Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public) împotriva intenției companiei Pfizer și a FDA de a secretiza pentru o perioadă de 75 de ani informațiile referitoare la campania de vaccinare anti-COVID. 

- Judecătorul districtual texan Mark T. Pittman a hotărât în 6 ianuarie 2022 ca agenția americană să publice 55.000 de pagini lunar. Această hotărâre judecătorească a rămas definitivă și irevocabilă deoarece nici FDA și nici Pfizer nu au atacat-o la vreo instanță superioară. In urma acestei hotărâri, în data de 17 noiembrie 2022 și apoi pe 1 aprilie 2022 a fost publicat pe site-ul https://phmpt.org/pfizers-documents/  documentul 5.3.6 postmarketing experience.pdf ce poate fi descărcat la link-ul  https://phmpt.org/.../11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf și apoi republicat pe acest site cu adăugiri sub forma reissue_5.3.6 postmarketing experience.pdf . În acest document sunt mentionate 1290 efecte adverse posibile ale produsului Pfizer denumit vaccin anti-covid. Unele dintre aceste efecte adverse posibile, sunt, în mod surprinzător, defecte genetice rare (ex. primele două efecte adverse enumerate - deletia 1p36 care se caracterizează prin dizabilitate intelectuală severă, aciduria 2-hidroxiglutarică - o afecțiune care provoacă leziuni progresive ale creierului). 

- Știm că produsele anti-covid, decretate incorect a fi vaccinuri (definiția vaccinului fiind schimbată în 2021, pentru că aceste produse nu oferă protecție  https://web.archive.org/.../vaccines/vac-gen/imz-basics.htm  ci doar stimulează imunitatea https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/imz-basics.htm ), au aprobare condiționată, adică ar trebui să fie sub supraveghere atentă. Reacțiile adverse trebuie raportate, așa cum recomandă EMA în planul de farmacovigilență https://www.ema.europa.eu/.../pharmacovigilance-plan-eu...,  pentru ca raportul risc-beneficiu  să fie corect evaluat pentru aprobarea/nu definitivă a acestor produse. Știm din prospectul Comirnaty actualizat https://www.ema.europa.eu/.../comirnaty-epar-product... (pag.  că multe dintre reacțiile adverse trecute în prospect, chiar și unele frecvente, au fost observate, recunoscute după autorizare (de exemplu  diareea- un simptom foarte frecvent  ≥ 1/10 , vărsăturile - simptom comun  ≥ 1/100 - < 1/10 , amețeala - simptom neobișnuit ≥ 1/1000 - < 1/100 , miocardita, pericardita – simptome foarte rare < 1/10000 , parestezia , hiperestezia, edemul extensiv al membrului vaccinat, hipermenorea, eritemul multiform - simptome a căror frecvență nu poate fi estimată). 

Având în vedere preocuparea dumneavoastră permanentă pentru respectarea recomandărilor Uniunii Europene și a Agenției Europene a Medicamentului, pentru păstrarea sănătății  și a siguranței  cetățenilor României precum și de informare continuă a medicilor români cu noutățile în domeniul produselor vaccinale anti-covid, cu siguranță ați aflat de acest document și ați luat măsuri ca el să fie cunoscut de medicii români din toate specialitățile, pentru ca aceștia să poată urmări cu cea mai mare atenție efectele acestor produse aflate încă în studiu și să raporteze reacțiile adverse. Menționez că o mare parte din populația României știe de mai multe luni de acest document, el regăsindu-se tradus în limba română pe site-ul ActiveNews -  https://m.activenews.ro/.../Cele-1.290-de-efecte-adverse.... 

Prin urmare, solicit ca în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României, Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Legii nr. 46/2003 a drepturilor pacientului și Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății,

• să îmi comunicati dacă ANMDMR sau Ministerul Sănătății sau Colegiul Medicilor din România are postat pe site acest document și dacă este tradus in limba română. 

• să confirmați daca ați anunțat medicii din toate specialitățile (pentru că se poate observa cu ușurință că reacțiile adverse acoperă toate specialitățile medicale) despre aceste 1290 reacții adverse, care ar fi trebuit să fie atent urmărite și raportate. Vă rog să precizați numărul documentului de informare, data emiterii și continutul acestuia.

• să confirmați daca ați anunțat populația despre aceste 1290 reacții adverse, care ar fi trebuit să fie atent urmărite. Vă rog să precizați numărul documentului de informare, data emiterii și continutul acestuia sau data, linkul anunțului public din media pe acest subiect.

• să precizați data și linkul sedințelor de informare a medicilor din diferite specialități și a populației despre procedeul/link-ul de raportare a RA.  

• să îmi comunicați câte dintre reacțiile adverse raportate în România, pe categorii de severitate – decese, reacții adverse severe, medii, ușoare - au fost recunoscute de către evaluatorii ANMDMR/DSP că au fost determinate de vaccinarea covid sau au legătură cu aceasta. 

3-04-2023                                                                                                                       Cu stimă,