ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


- Ce vă supără? întrebai pacientul nou intrat în cabinet.
 
- Mă doare în coșul pieptului.
- Probabil aveți ulcer, vă scriu rețeta imediat.
 
- Dar nu trebuie să fiu testat, cumva, explorat?

- Testele nu mai sunt valabile de la întâi decembrie, autoritatea de peste ocean a spus că nu pot diferenția ulcerul de gastrită. Dar tratamentul pe care vi-l recomand merge la amândouă.

- Mă doare doar de trei zile.

- Normal, înainte erați presimptomatic, dar pericolul a fost permanent. Veți lua MerckMedrol, un medicament revoluționar, nou apărut, corticoterapie.

- Nu e prea scump?

- Moderat, însă există program național, statul suportă cheltuielile.

- Adică și noi doi.

- Da, toți contribuabilii, ulcerul este o chestiune de siguranță națională. Mii de oameni mor anual de ulcer. De la stres... dar e și o bacterie...

- Am citit: Helicobacter pylori; cred că ar trebui să port mască, să nu dau ulcerul și altora. Că, spre deosebire de virusuri, bacteriile pot fi oprite de mască, așa am văzut pe net.

- Masca e bună la orice. Oprește și virusurile, oarecum, dar, mai ales, depersonalizează pacienții. Oprește gândirea critică, mă înțelegeți? Ne-am săturat să facă pacienții ce vor ei. Au ajuns să pretindă să-și dea consimțământul pentru orice prostie de injecție! Nu se mai poate cu democrația asta prost înțeleasă! Libertatea ta se oprește acolo unde începe libertatea mea. De a mă îmbogăți. Pricepi?

- Însă, tot citind și privind la televizor, unde se spunea că singura șansă la ulcer (care afectează brusc întreaga planetă) e corticoterapia, am întrebat o rudă, e infecționist, și mi-a spus că nu e bună la ulcer, e chiar contraindicată.

- Infecționiștii să-și vadă de specialitatea lor, că eu nu-mi dau cu părerea la oxiuri și blenoragie.  Știu ei câte fonduri s-au investit în acest tratament inovator? Niște ignoranți!...

- E un medic respectat.

- Da, cunosc tipul ăsta de conspiraționiști: că doctorii omoară oameni cu Medrol, că e o minciună ulcerul... Ar trebui dați afară din profesie, că dezinformează populația și perforează pe capete din cauza lor. În Danemarca și Germania mor din ce în ce mai mulți oameni din cauza acestor nebuni, deși tratamentul corect cu MerckMedrol a fost aplicat pe scară largă, în peste 90% din cazuri.

- Dar este testat tratamentul nou?

- Sigur că da! tehnologia e veche de 15 ani, experimentată masiv în laborator, iar acum, după doar 8 luni de testare la oameni, rezultatele sunt excelente, doar că trebuie repetată periodic. Și, să vă spun un secret, experimentul continuă, cu costuri minime, că-s mulți voluntari oarecum obligați. Medicina progresează.
 
- Cine face studiile?

- Cum cine? Firma producătoare, normal! Ea plătește până și televiziunile de unde aflați cele mai noi și mai corecte date. După ce au fost amendați cu 2,3 miliarde de euro pentru falsificarea unor studii clinice pentru niște medicamente, au devenit foarte corecți. Pe unii îi știu, sunt foarte simpatici, m-au luat în Indonezia și în Punta Cana la congrese...

- Bine, domnule doctor, m-ați convins, am încredere în știință.

După 5 săptămâni:

- Bună ziua! Sunt pacientul cu ulcer, am luat întocmai tratamentul cel nou.

- Vă felicit! Cum a mers, e totul bine?

- Da, sigur. Însă am avut ghinion să fac peritonită, am fost operat. Cică ar fi o complicație rară, nu trebuie luată în seamă, doar 0,0001% fac această complicație și e foarte probabil că aveam comorbidități asimptomatice dinainte, altfel nu se explică.

- Da, omule, îmi place cum gândești. Dacă nu-ți dădeam MerckMedrol, ai fi făcut o formă și mai gravă de peritonită. Ai fi murit. Și nici nu ar fi fost clar de ce, că necropsiile sunt nerecomandate de domnul Tedros (un doctor de la Frontul de Eliberare Tigray), dar știam precis că de la insuficiența medroliană. Vezi, că ar trebui să iei din nou MerckMedrol peste 3 luni, ulcerul reapare primăvara...
 
- Cam când?

- Pe 15 martie. A anunțat domnul ministru Rafila.