ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Eu am vrut să fiu în rugăciune și voi fi și după pandemie. Am decis să slujesc Sfânta Liturghie în fiecare zi, ce e rău în asta? Eu nu mă dezic de ce am făcut, am avut o atitudine creștină, de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință e un lucru pozitiv și, iată, credincioșii m-au urmat. Eu am vorbit în numele lui Dumnezeu, nu am vorbit de capul meu.” - a precizat IPS Teodosie, în conferința de presă ad-hoc de astăzi.
 
Scrisoarea provenită din retortele tenebroase ale Patriarhiei, scursă în presa securistă, probabil, de către consilierul patriarhal pe probleme juridice pr. Corduneanu, care o și semnează (același care a promovat neimplicarea BOR în referendumul pentru familie/căsătorie), este un abject atac la persoană, care vrea să justifice, în fața autorităților, obediența față de măsurile absurde și anticreștine luate împotriva Bisericii, bazate pe minciună crasă și manipulare.
 
Refuzul ridicării la rang de Mitropolie a milenarei episcopii a Tomisului este secund.
 
Ținta a fost alta.
 
Această scrisoare, trimisă cu intenție în mass media globalistă, ca un mesaj de obediență față de Hegemon și dictatura politico-medicală prin care își întărește puterea, nu face decât să arate că asistăm la un punct de cotitură prin care se dorește separația: o Biserică "oficială", supusă marilor comandamente corporatocrate în transformarea duhului lumii, și una luptătoare, care-L urmează și îi este Trup Domnului Hristos.
 
Patriarhia putea să accepte că în cadrul BOR există ierarhi, preoți și credincioși care nu achiesează la această mascaradă mizerabilă care sfidează inteligența medie. Putea să se ocupe de chestiuni de administrare, fără să lovească într-un om reprezentativ, care a fost ținta presei miluite și a conservatorilor-caviar, care-și construiesc reputația de lipitori pe carnea socială, ce le va fi acordat dreptul la privilegii în Minunata Lume Nouă ce tocmai se înfiripă. Or, cu această scrisoare, se asumă riscul fragmentării, numai de dragul unei liniști de cimitir.
 
Iar în logica indirect premonitorie a lui Caiafa, cel ce a spus că e "mai de folos să moară un om pentru popor, decât să piară tot neamul", putem întreba dacă e de folos să-l livrăm pe Teodosie, prin presa securistă, doar ca să salvăm o catedrală. Cu asumarea unui risc real de a produce o ruptură ireparabilă chiar în trupul Bisericii.
 
Prin acest atac ad hominem la ierarhul care a fost un contrafort al Ortodoxiei în acest an în care drepturile constituționale (dintre care cel la manifestarea religioasă este SACROSANT) au fost aneantizate, iar bisericile au fost închise FĂRĂ NICIO JUSTIFICARE MEDICALĂ, Patriarhia BOR nu face decât să asmută câinii globalismului asupra celor care nu vor să-și plece genunchiul în fața noului Baal, adică să-și atace proprii credincioși - reprezentați de IPS Teodosie - care nu se conformează vremurilor.
 
O acțiune care nu va salva nimic altceva decât funcții și imagine publică, adică exact ceea ce era considerat neglijabil de către Hristos, așa cum reiese din Evanghelii: "Ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul?" (Marcu 8;36)
 
"Dați Cezarului ce-i al Cezarului" nu înseamnă supunerea tâmpă la Hegemonul (mondial) care folosește subterfugii șerpești pentru depărtarea credincioșilor de Sfintele Taine; nu are legătură cu ascunderea, sub masca unei smerenii cabotine, a docilității față de efemera putere politică; nu intră în logica adaptabilității sociale cu orice preț.
Dacă acestea ar fi fost, prin absurd, învățăturile transmise de Fiul Tatălui, Cel care a umilit moartea prin Cruce, de Sfinții Părinți și de mucenici, Biserica nu ar fi rezistat de-a lungul a peste două milenii, în condiții, câteodată, de teroare întinsă pe perioade neîntrerupte, care s-au prelungit uneori cu zecile de ani.
 
Ar fi fost doar o simplă ideologie escapistă, nu o corabie a Mântuirii.