ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secta nepomenitorilor, ruptă de ierarhia BOR pe care o contestă vehement, mă atacă. Motivul: nu fac parte din ea (din rațiuni igienă sufletească) și chiar o combat.

Ei cred că au un soi de primat al luptei antiecumeniste, ceea ce e hilar. În vremea când contestam, alături de mai mulți comilitoni, în chestiunea derapajului lui IPS Nicolae din 2008, nu auzisem de ei. Probabil unii erau la vârste fragede.

De altfel și-au făcut trompetă din antiecumenism; viața sectelor zelotiste (că sunt legiune) se hrănește exclusiv din această tocăniță a contestării permanente și vehemente. 

După Creta, secta nepomenitorilor a încercat să insufle duhul lor schismatic, prin pr. Matei Vulcănescu, schiturilor românești din Sf. Munte, inclusiv Prodromu. Individul a fost trimis la plimbare, reușind să ia cu el, deci să-i rupă de obște, vreo doi exaltați. De altfel Matei V. a fost combătut aspru de Gheronda Ștefan din Lacu, într-o serie epistolară devastatoare. 

Între timp, nu numai că vâlvătaia lor a devenit un foc de paie care a pârlit, din păcate, câteva suflete credule, dar au apărut schisme interne care au atomizat complet marea mișcare care are o componentă caragialiană amuzantă: îl au și pe Nae Cațavencu, îl au și pe Agamiță Dandanache, au și  Mițele Baston care împroască cu "vitrion" (una mă făcu chiar..."evreu" :)), dar au și Cetățeanul turmentat, care nu știe clar cu care dintre bisericuțele acestor năuci să voteze; au de toate. 

Atâta vreme cât marii duhovnici ai acestui neam au fost și sunt în Biserică, cât preoți cu lucrare mare nu intră în lucrarea schismatică a acestor zelotiști care se consideră ignar unici urmași ai Sfinților Părinți, deși au anvergura unor rațe care măcăne pe islaz, cred că trebuie tratați ca și până azi, ca niște rătăciți care se agață, iată, inclusiv de numele meu, în disperarea lor de a se reafirma măcar la ocazii.

Sunt doar niște ereziarhi cărora duhul mândriei (se cred ultimele redute ale "adevăratei ortodoxii") le întunecă mințile și le cere să facă tărăboi, adică specialitățile lui "ucigă-l crucea".