ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Președintele Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol, potrivit Administrației Prezidențiale. Din delegația care îl însoțește pe șeful statului fac parte ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Este al patrulea turneu oficial al președintelui din ultimul an, după ce a călătorit în Asia, Africa și America Latină.” (HOT NEWS. ro, 22 aprilie 2024)
........................................................................
Am înțeles că vom COPERA cu Coreea de Sud până când INVESTIȚILE SUDCORENE vor fi satisfăcătoare.  Și COPERAREA în domeniul energiei nucleare cu partenerii SUDCORENI e importantă.
 
COPERĂM pentru dezvoltarea tehnologiei reactoarelor mici. El însuși va merge la complexul de PRODUCȚE ca să aprofundeze... COPERĂRI PESTE COPERĂRI, deci, pe toate planurile. Așa că președintele va reitera în ce domenii TREBE să mai COPERĂM. Că doar avem o RELAȚE care evoluează foarte bine. Și în zona INDUSTREI de apărare evoluează. El așteaptă rezultate „foarte concrete” din această RELAȚE.  Da, nu-i un mare succes al COALIȚEI treaba cu alegerile de la București, dar el n-a fost în contact nemijlocit... În INTERORUL COALIȚEI dânsul nu se bagă. Altfel, poate afirma că fost nevoie de o majoritate SEROASĂ, că aveam nevoie de stabilitate și consideră că mai are POTENȚAL această COALIȚE pentru viitor. Dar el nu s-a implicat în NEGOCERILE din COALIȚE, nu a intervenit  în INTERORUL ei. De ce călătorește cu avioane de lux? Păi, pentru că economia României crește așa că e voie la „avioane de lux” pentru președinte. Da' ce-i acela un avion de lux, până la urmă? Că el folosește dăcât un avion micuț...  Da, da... și trebuie să EGZISTE mai multă INFORMAȚE și atractivitate pentru CARERA militară. Doar el și-a îndreptat toată ATENȚEA pentru apărarea țării. Și dotarea militară este în ATENȚEA conducerii țării. s.a.m.d.
.......................................................................................
Ah, cât de mult îmi place... Reporterașii trebuie să meargă până în Coreea de Sud sau până în Africa sau până în America Latină ca să-i pună niște întrebări președintelui. Evident că el nu răspunde la întrebări, dar e un pas înainte pur și simplu faptul că reușesc să-l prindă și să-l chestioneze de ce anume avionul de lux pleacă din metropola Sibiu! Chiar dacă el se face că n-aude! Acum, că e „pe sfârșit de mandat”, nu mai bagă reporterașii întrebări de tipul: „nu-i așa că-i așa?”. Au și ei curaj, ce mama dracului!
.........................................................................................
P.S. Sigur că trebuie să EGZISTE mai multă INFORMAȚE și atractivitate pentru CARERA militară. Uite, Klaus de exemplu, a făcut armata la „termen redus”. Și era „atractivă” rău de tot armata pentru dânsul! De aceea, cu mult respect vorbește despre acea „peroadă” din viața lui: „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă.” 

Ei bine, până și noi, fetele, care am făcut un fel de armată în timpul facultății, am finalizat acea etapă prin ședințe de tragere cu arma, la care am fost punctate. Nu ne-a testat nimeni la „cusut nasturi”, din câte-mi amintesc. Poate la băieții specializați în „De ce e întuneric noaptea?” era altfel...