ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 De când se știe, Omul a visat să zboare. Să fie asemenea păsărilor și a îngerilor. În ultimii ani, însă, are loc un fenomen cumplit: cu o rapiditate înspăimântătoare, Omul uită să zboare.

Țineți minte avionul căruia i-a căzut ușa la 5.000 de metri înălțime?

Ancheta s-a desfășurat cu celeritate și a descoperit cauza: patru șuruburi nu erau strânse bine.

La sfârșitul anului, Boeing le cerea deținătorilor de aparate 737 Max să verifice șuruburile, după ce mai mulți clienți s-au plâns că acestea lipsesc sau sunt strânse de mântuială.

Până la urmă, Blestemul Șurubului a lovit.

Boeing nu este o firmă de apartament, ci al doilea constructor de avioane din lume.

Iar strângerea șuruburilor este departe de a fi cea mai complicată operațiune tehnologică.

Și totuși, la Boeing, Dorel pare să fie la el acasă. Șuruburile continuă să fie strânse în dorul lelii.

Sâmbăta trecută, un Boeing Delta 757 și-a pierdut trenul din față la decolare.

„Roata s-a rostogolit pe deal la vale...”

În ritmul ăsta, curând, avioanele vor începe să-și piardă pe drum motoarele, aripile, coada...

Cum se dezmembrau mașinile, bucată cu bucată, în comediile Marelui Mut.

Dincolo de aparențele amuzante, situația este înfricoșătoare. Pentru că nu e vorba doar de construcția de mântuială, ci de întregum management.

Administrația Federală a Aviației (FAA) din Statele Unite tocmai a dat publicității noul său program DEI: Diversitate – Echitate – Incluziune.

Potrivit acestuia, FAA intenționează să angajeze persoane cu dizabilități. Nu doar fizice – văz, auz, membre lipsă, paralizie parțială sau completă, epilepsie, nanism – dar și „dizabilități intelectuale grave” și „dizabilități psihice”.

Orbi, surzi, paralitici, ologi, ciungi, pitici, nebuni, oligofreni... Toți aceștia vor deservi aviația civilă americană.

Pare o secvență dintr-o parodie tembelă, ca „Airplane”. Dar este pura realitate. Și nici măcar nu e completă.

Pe rețelele de socializare, a apărut un filmuleț în care CEO-ul United Airlines, Scott Kirby, îmbrăcat ca travestit, prestează un dans grotesc la o petrecere de gen.

Kirby este sărit de 50 de ani, deci ideea unui teribilism adolescentin nu stă în picioare.

Iar United Airlines este cea mai mare companie comercială din lume, din punctul de vedere al numărului de destinații, și a treia, din punctul de vedere al veniturilor și al mărimii flotei.

*

Scriam la început că Omul uită să zboare. Am greșit: este dezvățat – descurajat – înspăimântat să zboare.

Totul a început cu obligativitatea vaccinării pentru piloți și personalul de zbor de la marea majoritate a companiilor aeriene din lume.

Când a apărut valul de morți subite, piloții au fost printre cei mai loviți.

Până nu de mult, avionul era considerat cel mai sigur mijloc de transport. Cineva pare să depună eforturi uriașe pentru a schimba această percepție.

*

Dintre toate libertățile amenințate de Plandemie, Libertatea de Mișcare a fost principala țintă.

Granițele închise, lockdown-urile, certificatele verzi, declarațiile pe propria răspundere... toate au avut același scop: IMOBILIZAREA.

Aproape simultan cu Covidul, a fost (re)lansată gogorița Schimbării Climatice și limitarea călătoriilor pentru salvarea planetei.

Nu întâmplător, primul luat în colimator a fost Avionul.

Mijlocul de transport cel mai rapid pe care îl cunoaștem astăzi, și cu cea mai lungă rază de acțiune, avionul este și principalul Simbol al libertății de mișcare.

Zborul însuși înseamnă Libertate. „Liber ca pasărea cerului” este mai mult decât o expresie – este o aspirație profund umană.

Nu poate fi o coincidență că, în noiembrie 2019, în același timp cu apariția primelor cazuri de Covid, un raport realizat de Universitatea Oxford și de Imperial College of London la comanda guvernului britanic cerea un set de măsuri drastice pentru ca, până în 2050, să se atingă ținta „Net Zero” de emisii de carbon.

Printre măsuri, se număra și închiderea masivă a porților aeriene. Până în 2029, în toată Marea Britanie, ar trebui să rămână doar trei aeroporturi: Heathrow - Londra, Glasgow și Belfast.

Marea Resetare și-a propus să îi taie Omului aripile. Și să îl țină jos pe pământ. Pentru a pregăti legarea de glie. Re-Iobăgirea.

Orașul de 15 Minute nu este altceva decât Cotețul în care omul viitorului va sta legat ca un câine în lanț.

*

Din Plandemie, autoritățile au învățat că măsurile agresive și vădit coercitive tind să eșueze.

Circul halucinant la care asistăm astăzi în sectorul aeronautic este alternativa la folosirea forței. Scârbit și înspăimântat, omul renunță singur să zboare. Dar cu iluzia păstrării intacte a libertății de decizie.

Strategia nu se limitează însă doar la transporturile aeriene: pare să fie o strategie globală.

Lumea toată seamănă din ce în ce mai mult cu ce se întâmplă astăzi la FAA, Boeing sau United Airlines.

Grotescul, monstruozitatea, nefirescul, mascarada se întind peste tot ca o pecingine.

Să luăm de pildă Statele Unite, capul de la care se împute întregul pește occidental.

Cu un președinte senil, care nu se mai poate ține pe picioare, incapabil să rostească măcar numele țării pe care o conduce,

care își confunda sora cu nevasta încă dinainte de a ajunge la Casa Albă,

care făcea duș cu fiica sa când era mică,

care are un fiu atât de drogat încât a uitat la reparat un laptop doldora de filme porno în care era protagonist, dar și de dovezi ale corupției cu iz de trădare națională ale lui taică-su și ale întregului clan Biden,

care organizează orgii cu travestiți pe peluza de la Casa Albă,

care are un vicepreședinte cu un IQ mai mic decât numărul de la pantofi,

care are un ministru adjunct al Sănătății travestit cu grad de amiral, frământat de un singur gând: cum să facă ca  „Luna Pride” să dureze tot anul,

care a avut angajat la Departamentul pentru Energie un înalt oficial „expert în perversiuni sexuale”,

pe care între timp l-a dat afară pentru furt de haine,

etc. etc. etc... care în fine îl are ca secretar la Transporturi și responsabil pentru tot bâlciul din aviație pe Pete Buttigieg, căsătorit cu un bărbat activist LGBT, având doi gemeni,

motiv pentru care și-a luat concediu de m(p)aternitate.

Toată această mascaradă se propagă în întregul Occident cu rapiditatea cu care, în Poveste fără Sfârșit, se răspândea Nimicul în Fantasia.

Veștejind cu suflarea sa otrăvită tot ce până ieri credeam că înseamnă Viață Normală.

Senzația de lehamite și de frică este tot mai mare. Nu doar că nu-ți mai vine să te sui în avion. Nici măcar nu îți vine să mai ieși afară din casă.

Simți o irepresibilă tentație să te izolezi în casa ta, cu familia ta, cu prietenii și cu animalele tale, cu cărțile, filmele și colecția ta de discuri. Să încerci să uiți, să fugi din lume, să ieși din timp, ca un naufragiat pe un ostrov doar al tău.

Periculoasă iluzie, Struțule! S-o crezi tu că te vor lăsa în pace, Păsăroi prost și fără aripi!

Plandemia, Clima, Războaiele nu au avut drept scop Izolarea ta. Ar fi fost prea simplu. Ei doresc Obediența și Controlul tău. Mai mult: Transformarea ta interioară.

Să ajungi nu doar să îl accepți și să i te supui, dar și să îl iubești pe Big Brother.

Nu auzi bătăile în ușă? Au venit deja să te salte și să te ducă la Circul de Poliție.

În urma postărilor din ultimii trei ani ai fost identificat ca Suspect de Normalitate.