ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația este presărată de ”previziunile” unei prezicătoare, promisiuni de genul orașe noi cu 200 de mii de cântăreți și muzicieni religioși, o "țară" fără arme, armată, trenuri care vor circula cu 400 km. pe oră și vreo 2000 km. de autostrăzi. Totul începe cu un fel de cronometru care numără zilele până în 2023, de felul ,,pe locuri fiți gata start”! 

Măi fraților, astfel de demersuri sunt de tipul desenelor animate extrem de proaste, menite a duce în derizoriu adevăratele acțiuni iredentiste. Este vorba în prima etapă într-adevăr de autonomia Transilvaniei, dar nu după ghicitorul în bobi de la Oradea, ci așa cum o concepe UDMR, iar în a doua parte, de alipirea acelei regiuni autonome la Ungaria, după reconfigurarea hărții teritoriale a Dictatului de la Viena. Aceasta este principala concepție geopolitică a guvernului de la Budapesta. Viziunea, extrem de bine configurată, începe în anii ”democrației”, anume în 1990, prin lobby-ul desfășurat în SUA avându-l ca vector principal pe Tom Lantos, continuă ani buni de zile în același timp cu școlarizarea membrilor FIDESZ, inclusiv a lui Viktor Orban, la Soros, în problematica drepturilor minorităților și a mecanismelor internaționaliste de subminare a statelor naționale, se completează cu aruncarea ”săgeților” trădătoare românești prin Grupul de Dialog Social, Smaranda Enache de la Târgu-Mures, Sabin Gherman, Mihai Sora, Gabriel Andreescu, Patapievici, rafinându-se apoi prin ”vechii” ”suveraniști” ai Grupului de la Cluj și ”terminând” cu  noua dragoste a liderului de la Budapesta față de Vladimir Putin. Spun nouă, pentru că inițial, destul de mult timp, Viktor Orban a fost un înverșunat adversar al liderului de la Kremlin, până când si-a dat seama, singur sau nu, că fără Moscova nu are nicio șansă în îndeplinirea obiectivului său primordial de politică externă si internă în același timp. Pe tot parcursul evoluției sale în această scenă de agresiune împotriva României si-a păstrat relații strânse atât cu SUA, cât și cu motorul principal al UE, Germania, spre exemplu, la ultima desfăsurare a lui din România, de la Băile Tusnad, regretând faptul că Angela Merkel (promotoarea principală a aberațiilor UE, inclusiv a colonizării altor populații în țările UE), nu mai are funcția de cancelar.

Prima vizită după Tușnad, unde în încheierea discursului, drept concluziie, a declarat că Transilvania trebuie să redevină parte din ,,tara mamă”, a făcut-o în SUA, pentru a se întâlni cu Donald Trump, care după toate previziunile are sanse mari să devină din nou presedinte. Într-adevăr, o politică "pe cai mari", nu pe măgari.

Toate aceste lucruri, coroborate cu investițiile de peste 300 milioane euro anual, făcute pentru sustinerea educațională, socială, religioasă, economică, într-un cuvânt etnică, a maghiarilor din Transilvania, alcătuiesc tabloul serios al demersurilor făcute de statul ungar pentru alipirea unui vast teritoriu al României, la Ungaria. Se include aici desigur si trădarea factorilor de putere politică de la noi care au dat pe mâna UDMR cel mai bogat minister, anume cel a dezvoltării și administrației, precum și toate concensiile politicianiste făcute acestei formațiuni etnice subordonata de facto Ungariei și finanțată atât de statul român cât și indirect, dar mult mai masiv de statul maghiar pentru îndeplinirea obiectivului politicii externe a Ungariei care prin conceptul de cosuveranitate capătă pe zi ce trece valente de politică internă a Ungariei în România.

Acestea sunt oameni buni adevăratele acțiuni ale statului vecin și "prieten", nu caricaturile unui ins din Oradea care si-a făcut un site cu numărătoare inversă și cu "conferință" la Bruxelles unde anunță "autonomia Transilvaniei " cu orașe de 200 mii cântăreți. Pe real, nu "cântă" gigel Laszlo, cântă bine de tot Viktor Orban, pe limba unei politici "suveraniste" bine pusa la punct. Culmea este că s-au găsit politicieni care l-au sesizat oficial cu turle și trâmbițe la SRI și SIE,  pe "gigel" Laszlo din desene animate, în schimb, tot culmea, nu l-au sesizat la SRI, nici la SIE,  pe Viktor Orban și nici nu a făcut vreo interpelare în Parlament pentru interzicerea vizitelor neoficiale în România ale respectivului, ba dimpotrivă, s-au gudurat pe lângă Orban, cu tot felul de "suveranisme", chiar imediat după Băile Tușnad.

Mesajul nostru față de politica externă a Ungariei sună "sec" dar suficientde tare pentru a fi auzit și văzut de Viktor Orban: ,,Pe aici nu se trece", căci ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!".