ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când un copil nu are voie să cânte o colindă în centrul unui oraș fără certificat verde, dictatura trebuie să cadă! Anul trecut în decembrie,  acești îngerași care repetă textul colindelor de Crăciun în Biserică, ar fi trebuit să grăiască sfintele cântece și în centrul orașului Sfântu Gheorghe, la Statuia lui Mihai Viteazu. Nu s-a putut întâmpla acest lucru, pentru că cel mai mărișor dintre ei, din cei pe care-i vedeți în fotografie, ar fi fost amendat pentru lipsa certificatului verde! La fel s-ar fi întâmplat pentru toți participanții la concertul de colinde, în total 30 de copii peste 12 ani fără  certificat. Amenzi ar fi primit și adulții care s-ar fi adunat să-i asculte pe tinerii minunați din Valea Mare și Dobârlău. Acest lucru mi-a fost comunicat telefonic de către comisia de avizare a manifestării care trebuia să aibă loc în centrul orașului, din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. Amenzile adunate la un loc, pentru un concert de colinde de o oră, ar fi fost chiar mai mari decât o excursie prin tarile exotice ale unor politicieni.

Cât costă libertatea în aceste vremuri ale dictaturii neocomuniste? Foarte mult! Ne bucurăm că nenorocitul de certificat bolșevic nu este încă în vigoare la locul de muncă, dar să nu uităm că își exercită puterea în multe alte locuri, inclusiv în instituții, locurile  manifestărior publice etc. 
Libertatea nu se ia cu porția, o ai sau nu.
Noi încă nu o avem. 

Lupta continuă și credeți-mă că avem pentru ce lupta, pentru fiecare copil ce vrea să cânte, pentru fiecare resursă ce încă nu e vândută străinilor, pentru cele pe care le avem de recuperat, pentru fiecare mormânt de mare român ce se vrea a fi uitat. Pentru genunchii acestor copii pe care-i vedeți repetând o colindă!