ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ferenc Kalmar, oficialul Ministerului de Externe al Ungariei în comisia mixtă româno-maghiară pentru minorități, a declarat acum 2 zile că Ungaria nu trebuie să renunțe la drepturile colective ale minorității maghiare din România și la autonomie. Însărcinatul guvernului Ungariei afirmă că această problemă trebuie să se rezolve imediat după încheierea conflictului din Ucraina. În comentarii aveți linkuri în acest sens. 

Atunci când la Băile Tușnad ne-am dus cu bennerul ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc” în fața suveranistului Viktor Orban, mulți suveraniști români ne-au sărit în cap, acuzându-ne că-l ”atacăm” (de fapt el ne-a atacat pe noi) nefondat pe prim-ministrul Ungariei, făcându-se că nu au auzit mesajul lui de final referitor la patria comună care cuprinde si Transilvania, făcându-se că nu înteleg sau chiar neîntelegând, în cea mai largă circumstanță atenuantă, politica revizionistă a Ungariei în ce priveste România, frustrarea guvernului acestei țări față de Tratatul de la Trianon. Acum două zile, cu subiect și predicat statul maghiar printr-un reprezentant al său ne-a transmis mai clar ca oricând obiectul principal de activitate al guvernului Ungariei în ceea ce priveste politica externă și internă a țării vecine: 

Obtinerea autonomiei teritoriale a zonei care reconfigurează harta fostului imperiu austro-ungar, care cuprinde teritorii și  din Moldova, nu numai din Transilvania. De aceea atacul lor se desfășoară inclusiv în județul Bacău, zona Ghimeș-Făget, Palanca și mai ales Valea Uzului, unde vor să scoată din Cimitir, Crucile Eroilor Armatei Române care au făcut România Mare în 1918.  Așteptăm reacții de apărare a Constituției României si in acest sens, fata de declaratiile oficiale ale Ungariei, din partea suveranistilor si conservatorilor români care au tăcut sau ne-au atacat în vara aceasta cu prilejul ”Tușnad”.  Nu cred că vor fi. Despre marile diferențe între suveranism și naționalism am mai vorbit în trecut, o voi face si pe viitor, pentru ca antiglobalismul să nu se transforme într-un altfel de globalism cu niste tendințe general-valabile, dar lipsite specificul duhului național românesc sau dupa caz, chiar contrare lui. 

Până una alta, ne adunăm cu toții în număr masiv la Valea Uzului, toți acei români care pot veni, toți acei români care cred cu convingere că ultima baricadă pe care putem să o apărăm si de de pe care putem să ne ridicăm recuperând tot ce ne-au furat străinii, este o ”parcelă” de cruci dintr-un Cimitir Internațional, ridicată în memoria unor eroi români care au luptat, sângerat si murit pentru România. 

Am fost prezent în toate luptele cu Asociația Calea Neamului, împreună cu toți camarazii mei, inclusiv în perioada plandemiei, dar niciodată nu am uitat, niciunul dintre noi nu a uitat, că Libertatea de a fi Român, răsare și nu moare, din Libertatea primordială a avea puterea cinstirii și afirmării în conștiința societății noastre a Sfinților, Martirilor și Luptătorilor acestui Pămânat. Ni s-a putut lua de către străini și trădători aproape totul, pentru că acest popor nu a avut din păcate această conștiință a jertfei făcută de înaintași. Avem Nădejde că o va avea, iar această Nădejde este lupta noastră.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!