ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai puternic omagiu adus memoriei martirilor Horea, Cloșca și Crișan a fost prezența tinerilor din Corul Resurrectio condus de doamna profesoară Gabriela Biea dar și a zecilor de liceeni din Sibiu care au semnat un act de demnitate națională: introducerea Istoriei Românilor ca materie distinctă, cu nume și conținut, în programa școlară.

La Sibiu, caldarâmul Pieței Mari este un front de luptă. Statuia impunătoare a marelui cărturar Gheorghe Lazăr, care domina din punct de vedere simbolic Piața Mare a fost pur și simplu eliminată în 2005, pentru ca Sibiul să poată deveni capitală culturală europeană!!!

Să poată deveni de fapt capitală europenistă, globalistă, nu europeană în adevăratul sens al cuvântului.

Asta înseamnă să dărâmi un simbol cultural național, să-l scoți din centru, sa-l duci la margine, lăsându-l în degradare și să pui în loc statuia, simbolul, ocupantului străin: Samuel von Brukenthal.

Asta înseamnă să faci altă statuie pentru Gheorghe Lazăr, mai mică și mai la colț, care "din întâmplare" de fiecare dată când se produc în centrul orașului diferite festivale, este îngrădita batjocoritor de garduri și toalete ecologice.

Este un mod de lucru, pe care îl regăsim la Oradea, Turda, Cluj-Napoca, Carei, Alba-Iulia.

Sfidarea von Brukenthal este reprezentativă pentru agresiunea anti-identitară împotriva noastră, precum introducerea istoriei evreilor ca materie distinctă și obligatorie în locul Istoriei Românilor. Se "eliberează" de români un spațiu cultural, identitar și nu în cele din urmă etnic, demografic și se înlocuiește cu altceva. Începând cu anul viitor vom avea conform declarațiilor ministrului învățământului, un nou obiect de studiu în programa educațională: „Istoria romilor”, a țiganilor, căci așa se autodenumesc ei. Avem deja pe zona învățământului cu predare în limba maghiară materia „Istoria secuilor”, obiect de îndoctrinare iredentistă maghiară.

Se deschid muzee, vezi Timișoara, în care se prezintă istoria minorităților sexuale, în curând se va studia dacă se păstrează acestă tendință și în manualele școlare, în paralel cu educația sexuală, a se citi, homosexuală de fapt.

Acest stat de ocupație din România, reprezentat de niște păpuși inepte, marionete stupide ale străinătății, are ca unic program de guvernare lichidarea totală a României. Oferă un circ care nu are nici măcar pâine, ci doar o "opoziție" în cea mai mare parte rîncedă, care pendulează între ambasadele Israel-Moscova. Mai urmează vizitele de lucru la ambasada Ungariei sau consulatul de la Cluj a unora care văd "lumina" suveranistă în Viktor Orban, marele "prieten" al României! Mai toată clasa politică se înghesuie, face pe dracu în patru, adică îl multiplică, să ia legitimitate, putere, de undeva, de oriunde din străinătate, numai de la neamul nostru românesc, nu! Fac toti programe minunate pentru popor, dar le dau la semnătură altora. Sunt cercuri de interse care se întrepătrund, dar care par contrare, este o adevărată scenă de teatru absurd pusă în joc, cu actori "buni" și "răi", cu unii gri, de culori incerte, având ca obiectiv final distrugerea națiunilor, a tradițiilor, a firescului.

Aceasta este crunta realitate în care trăim. Dincolo de toată această mașinărie infernală,

Răsare însă din nou și nou același instinct ancestral național în sufletele generațiilor tinere. Acest Răsărit atât de frumos și de puternic nu poate fi mințit, el va răpune în cele din urmă toate planurile ce se urzesc pentru apusul identitar, pentru noaptea națională.

Îl va răpune, pentru că Sfântul Arhanghel Mihail a biruit în Veac, îl va răpune, pentru că Iisus Hristos Mântuitorul a Înviat!

VIDEO: